menu

Believing the Lie - Elizabeth George (2012)

Alternatieve titels: Een Duister Vermoeden | Inspector Lynley #17

mijn stem
3,10 (5)
5 stemmen

Engels
Detective

736 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Inspecteur Lynley wordt door zakenmagnaat Bernard Fairclough benaderd voor een vertrouwelijk onderzoek, geen formeel onderzoek, naar de dood van zijn neef. De uitspraak van de lijkschouwer was dood door ongeluk. Nog steeds rouwend om de dood van zijn vrouw heeft Lynley persoonlijke redenen om Londen een tijdje te verlaten. Hij zet koers naar het Merendistrict, samen met Deborah en Simon St. James, die als dekmantel moeten dienen. Thuis levert Barbara Havers haar eigen unieke contributie aan de zaak; ze wordt slechts afgeleid door Isabelle's ambities het uiterlijk van haar adjudant te verbeteren. Als Lynley de verschillende leden van de familie Fairclough leert kennen vindt hij verschillende mogelijke motieven voor moord, en ontdekt hij lagen bedrog en verraad die de leugens in het hart van de gemeenschap in Cumbria blootleggen.

zoeken in:
2,5
Ik ben verzot op de boeken van Elizabeth George, maar hier is ze de mist ingegaan. Rommelige verhaallijnen en te veel personages die ook niet allemaal zo interessant zijn. Wat dan weer wel goed was, waren de ontwikkelingen in de persoonlijke levens van Lynley en Havers. Het is tof dat Barbara's buren een grotere rol beginnen te spelen in haar leven.

avatar van Borisboyo
3,0
Eerste 400 blz las ik lekker weg, de laatste 200 vond ik echt stukken minder en over de top...Jammer

avatar van divart
2,5
Elisabeth George is altijd interessant, maakt de hoge verwachtingen helaas nooit waar maar dit is het eerste boek van haar waar ze wat mij betreft de plank volledig mis slaat. Terwijl de eerste pakweg 500 bladzijden lekker weg lezen en er in een fraaie setting een verhaal wordt neergezet blijkt uiteindelijk dat er niets van over blijft. Er zijn tal van verhaallijnen neergezet, personages genoeg ge-introduceert maar de meeste gaan als een nachtkaars uit en de andere vliegen compleet uit de bocht.
Raar boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:25 uur

geplaatst: vandaag om 08:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.