menu

Het IJspaleis - Boudewijn Büch (1993)

Alternatieve titel: Eilanden, Derde Deel

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Reis

167 pagina's
Eerste druk: Atlas, Amsterdam (Nederland)

De derde eilandbundel van de auteur gaat over spook- en twisteilanden, wandelende eilanden, het mysterie van de atoombom op Marion-eiland, de Canadees die een Russisch eiland aan Groot-Brittannië probeert te verkopen. Veel aandacht wordt besteedt aan het uitpluizen van de geschiedenis van het Antarctische Bouvet-eiland, "het koudste, weerbarstigste en misschien wel eenzaamste eiland ter aarde'. De derde, vermeerderde druk verhaalt van Benjamin Morrell, die in 1822 misschien toch voet heeft gezet op Bouvet en over twee Italianen er in 1959 misschien ook in geslaagd zijn de Antarctische rotsklomp te beklimmen?

zoeken in:
4,0
Buch haalde de meest onbekende eilanden erbij waar geen enkele Nederlander, uitgezonderd zeezeiler Henk de Velde, in geïnteresseerd is. Hij schreef het halve boek over Bouvet en Bouvetoya. Bouvet is een Fransman over wie verder nauwelijks iets bekend is en Bouvetoya is het eiland, dat amper door een mensenvoet is betreden, tenminste tot 1993, toen Buch dit boek schreef. Verder over allerlei zaken waar bijna niemand weet van heeft en de Nederlander nauwelijks in geïnteresseerd is. Toch is dit van de 5 eilandboeken het boek die het dichtst benadert waar het bij de eilandist om draait.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:23 uur

geplaatst: vandaag om 12:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.