menu

The Night Eternal - Guillermo del Toro en Chuck Hogan (2011)

Alternatieve titels: Eeuwige Duisternis | The Strain Trilogy #3

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Engels
Fantasy

384 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

Na de explosies was het allemaal voorbij. De nucleaire winter is neergedaald op de Aarde, Behalve een uur zonlicht per dag is de hele wereld in duisternis gestort. Het is een bijna perfect milieu voor vampiers. Ze hebben gewonnen. Het is hun tijd. Bijna iedere man, vrouw of ieder kind is tot slaaf gemaakt in grote kampen over de gehele wereld. Net als dieren worden ze gefokt en geoogst voor het ziekelijke plezier van het Meesterras. Bijna, maar niet allemaal. Ergens daarbuiten, zich schuilhoudend, bestaat een netwerk van vrije mensen, die wanhopig weerstand bieden. Alledaagse mensen zoals Dr. Ephraim Goodweather, zijn zoon Zack, de uitroeier Vassily, voormalig gangbanger Gus. Om vrij te kunnen zijn hebben ze een wonder nodig, een goddelijke tussenkomst. Maar verlossing kan een ziekelijk spel zijn; een waarin ze pionnen zijn in de strijd tussen goed en kwaad. En tegen welke prijs?

zoeken in:
vermeerf
Goed slot van de trilogie. Wordt een tv-serie, daar ben ik erg benieuwd naar.

avatar van Donkerwoud
3,0
Misschien iets teveel van het goede. Het lijkt wel alsof ze elk gaaf idee dat ze te binnen schoot erin hebben verwerkt. het maakt dat het boek een paar heel ongeloofwaardige wendingen neemt en mensen die een hekel hebben aan Deus Ex Machina komen nogal bedrogen uit. Toch is het precies de juiste afsluiting van de trilogie: explosief, onderhoudend beschreven en vol met creatieve ideeën.

Tabula Rasa
Sfeerloze rommel. Nooit huiveringwekkend, voortdurend cliché.

avatar van james_cameron
3,5
Laatste en helaas minste deel van de trilogie. Het eerste deel was lekker mysterieus en erg spannend; het tweede deel was een achtbaanrit boordevol aktie en spektakel. Dit derde deel is een meer serieuze aangelegenheid, grootser van opzet maar tegelijkertijd trager en minder onderhoudend. De schrijfstijl is ook wat taaier. Personages en plot lopen op de laatste benen. Sporadisch komt de boel nog wel tot leven en er is ook ditmaal geen gebrek aan gruwelijkheden en bloederige toestanden, maar het maakt allemaal wat minder indruk dan voorheen.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:53 uur

geplaatst: vandaag om 19:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.