menu

The Tiger's Wife - Téa Obreht (2010)

Alternatieve titel: De Tijgervrouw van Galina

mijn stem
3,29 (7)
7 stemmen

Engels
Psychologisch

360 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

Natalia, een jonge arts, is op een missie naar een weeshuis om er kinderen te vaccineren. Onderweg krijgt ze het bericht dat haar geliefde grootvader is overleden, in een veldhospitaal ver weg en onder onduidelijke omstandigheden. Hij was arts, net als Natalia, en ze herinnert zich hoe hij haar vroeger altijd betoverde met zijn verhalen, doorspekt met lokale mythes en legenden, zoals die van de zwervende “doodloze” man. Haar grootvader was een zeer rationeel mens, maar toch raakt ze ervan overtuigd dat hij zijn laatste dagen doorbracht met het zoeken naar deze vagebond, die claimde onsterfelijk te zijn. Terwijl Natalia worstelt met die gedachte, stuit ze op een aanwijzing in haar favoriete roman, ''The Jungle Book'' van Kipling, die haar leidt naar het ongelooflijke verhaal van de tijgervrouw van Galina.

zoeken in:
avatar van JJ_D
2,5
Ik vind er weinig aan. Verhaal na verhaal na verhaal, waarbij er een soort concentrische uitbreiding van het verhaal plaatsvindt, terwijl de oppervlakkige protagoniste (het middelpunt) eigenlijk veel informatie meedeelt die ze zelf onmogelijk kan weten. Weinig diepgang, stilistisch weinig te beleven, te laagdrempelig. Het leest als een Dan Brown, ja, maar daar weet je tenminste waar je aan toe bent. Ontgoochelend.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:46 uur

geplaatst: vandaag om 21:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.