menu

Logboek van een Onbarmhartig Jaar - Connie Palmen (2011)

mijn stem
2,40 (5)
5 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

240 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Op 11 november 2007 vraagt Hans van Mierlo Connie Palmen ten huwelijk. Op 11 november 2009 trouwen ze in de Rode Hoed in Amsterdam. Op 11 maart 2010, na een ziekbed van zes weken, sterft Hans van Mierlo op de intensivecareafdeling van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. 48 dagen na de dood van haar man begint Connie Palmen aan dit ''Logboek van een onbarmhartig jaar''. Het logboek is het verslag van de hunkering naar een verdwenen lichaam, van zelfverlies, woede, en van de liefdevolle herinneringen aan een prachtige man.

zoeken in:
avatar van thomzi50
2,5
Gefileerd in onder meet NRC en De Volkskrant.

avatar van soledad
Niet geheel onverwacht, bezit bijna al haar boeken, wist ik op bladzijde 2 al dat 'logboek van een onbarmhartig jaar' mij even helemaal uit de dagelijkse beslommeringen omhoog zou tillen. Ik kon het logboek niet in één adem uitlezen, eenvoudig omdat mijn eigen vergeten droef mooie herinneringen met flarden naar boven kwamen. Dit proces nam zijn tijd. Gelukkig maar, het verlengde mijn genieten en koesteren van en in Conny Palmen's briljante stijl bij haar heldhaftige poging het verdriet in de rouwperiode te kunnen overleven.

avatar van thomzi50
2,5
Heel ver ben ik nog niet, maar ik vind het tot nu toe vooral veel pathetiek en namedropping. Mooi ook dat alle bekende personen bij naam en toenaam worden genoemd, terwijl mensen met wie HvM jaren decennialang dag in, dag uit heeft gewerkt - langer dan Palmen hem überhaupt kent - slechts 'een secretaresse' worden genoemd.

avatar van centurion81
Groot fan van Hans van Mierlo, maar denk toch dat ik mij verre houd van dit boekje...

avatar van slowgaze
Het schijnt dat het boek zo slecht is dat Van Mierlo geluk heeft dat-ie het niet meer mee heeft hoeven maken.

1,5
Ik ben op de helft en begin de commotie onder de critici wel wat te begrijpen. Veel te veel aaneen gewauwel over rouw, dode mensen (het lijkt alsof er 'elke dag' wel iemand dood gaat) en ander verdriet.

Veel mensen rouwen in stilte, Connie doet dat niet. Ik denk toch dat ze dat maar beter wel had kunnen doen.

Maar wat niet is, kan nog komen. Nog de helft te gaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:39 uur

geplaatst: vandaag om 21:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.