menu

Ihr Ständiger Begleiter - Claudia Schreiber (2007)

Alternatieve titel: Haar Vaste Begeleider

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Duits
Psychologisch / Autobiografische Roman

221 pagina's
Eerste druk: Piper, München (Duitsland)

Het boek gaat over Johanna die opgroeit in een door en door fanatiek religieus gezin met een vader die voorganger is van een streng kerkgenootschap. In het boek volgt de lezer de ontwikkeling van Johanna die zich losmaakt van de geloofsgemeenschap, het gezin waarin ze is opgegroeid en uiteindelijk van ‘de God der vaderen’.

zoeken in:
3,0
Erg interessant boek dat uiteindelijk toch een beetje teleurstelt, doordat de gesprekken tussen Johanna en Hem onnodig uit de bocht vliegen naar het einde toe. Sowieso wordt uiteindelijk onnodig veel afgebroken, de boel zwartwit gemaakt, wat de boodschap van het boek minder sterk maakt (e.g. waarom moet vader nu weer homoseksueel zijn? waarom draait ie dusdanig door dat er geen enkele ruimte meer is voor twijfel?) Dat voelt als een gemiste kans. De gezinssituatie met de verschillende reacties van Johanna en haar broers wordt overtuigend overgebracht. Dat is voldoende bestaansrecht voor het boek. Jammer dat Claudia (of uitgever?) het idee had dat het uit de bocht moest vliegen om interessant te blijven tot het einde.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:04 uur

geplaatst: vandaag om 02:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.