menu

Steve Jobs - Walter Isaacson (2011)

Alternatieve titels: Steve Jobs: De Biografie | Steve Jobs: The Exclusive Biography

mijn stem
3,89 (46)
46 stemmen

Engels
Biografie

656 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Deze biografie, die gebaseerd is op meer dan veertig gesprekken die in de loop van twee jaar met Jobs zijn gevoerd, en op interviews met meer dan honderd familieleden, vrienden, vijanden, concurrenten en collega's, bevat een weergave van het leven en de intense persoonlijkheid van een creatieve ondernemer, wiens passie voor perfectie en tomeloze energie zes industrieën compleet op hun kop hebben gezet. Jobs spreekt openhartig, soms zelfs hard, over mensen met wie hij heeft gewerkt en tegen wie hij heeft gestreden. En zijn vrienden, vijanden en collega's geven net zozeer een oprecht beeld van zijn hartstochten, angsten, perfectionisme, verlangens, artisticiteit, streken en zijn obsessie met gezag, die zijn benadering van het bedrijfsleven en de innovatieve producten die daar het gevolg van waren, vormgaven.

zoeken in:
5,0
Mijn exemplaar heb ik een week of twee geleden besteld en vandaag, na mijn werk, opgehaald.
Ik heb vanavond de inleiding en een flink deel van het begin gelezen, en daarna ben ik aan het doorbladeren gegaan en heb ik het een en ander uit de rest van het boek gelezen.

Mijn eerste indruk is dat het een veel persoonlijker boek is geworden dan ik had gedacht. Verder wordt niet geprobeerd Jobs als een heilige of mytisch figuur af te schilderen, onsympathieke en irritante eigenschappen worden niet uit de weg gegaan. Ook mensen die door Jobs ronduit slecht behandeld zijn komen aan het woord,
Dus denk ik, en hoop ik, dat het boek een goed beeld geeft van wie Steve Jobs was, en wat hem heeft gemaakt tot wie hij is geworden,


Het is tragisch dat hij het uiteindelijke resultaat zelf niet heeft kunnen zien.

Sterretjes pas als het uit is, ik weersta de verleiding om er nu 5 te geven/

5,0
Uit ! Ga inderdaad 5 sterretjes doen. Zelden heb ik een biografie gelezen die zo indringend, openhartig, eerlijk is als deze.

Het boek is al twee weken verkrijgbaar en nog geen stemmen en berichten. Schande!!

avatar van Jordy
4,0
Vond dat er richting het eind iets te gedetailleerd werd in gegaan over de producten van de laatste 1 a 2 jaar. Verder erg interessant en (soms pijnlijk) eerlijk beeld van Steve Jobs.

avatar van Dridge
3,5
Ik heb me nooit verdiept in Steve Jobs en heb weinig met (computer) techniek desondanks vind ik het tot nu toe een erg interessant boek. (150 blz.)

5,0
Leest als een roman. Goed te lezen dat deze 'guru' eigenlijk een draak van een onmogelijke manager was, die er wel voor heeft gezorgd dat hij een aantal leuke producten in zijn nalatenschap heeft achtergelaten.

Ik hoop niet dat mijn manager dit boek leest, anders denk hij dat het werkt om het onmogelijke te vragen (waarbij het charismatische van Jobs dan maar even buiten beschouwing gelaten wordt).

avatar van wheely5
4,0
Boeiend boek, welke makkelijk wegleest. Soms word het echter toch wel wat technisch, maar nooit echt lang genoeg om echt storend te zijn. Inderdaad soms pijnlijk waar (Naar wat ik moet geloven) maar gezien Jobs zelf er erg veel waarde aan hechtte dat de waarheid hierin neergezet werd, ga ik daar maar wel vanuit.

Aanrader, ook voor niet Apple fans

4,0
Het boek geeft een goed beeld van Jobs, zijn positieve kant, maar zeker ook de negatieve. Wat je ook van hem mag vinden, zonder hem had de (digitale) wereld er heel anders uitgezien.

Lijkt me ook zeer geschikt voor een verfilming.

avatar van mjk87
Tommeh schreef:
Wat je ook van hem mag vinden, zonder hem had de (digitale) wereld er heel anders uitgezien.


Een stuk beter, als je ziet hoe men tegenwoordig op feestjes alleen nog maar geïnteresseerd en verdiept is hun smartfoon.

avatar van Vaughn
mjk87 schreef:
(quote)


Een stuk beter, als je ziet hoe men tegenwoordig op feestjes alleen nog maar geïnteresseerd en verdiept is hun smartfoon.


Helemaal mee eens Martijn! Niemand heeft meer oog voor de "echte" wereld om hen heen. Ik vind het werkelijk ronduit belachelijk, en stoor me er constant aan. Als ik iedere dag in de trein zit, ben ik ook nog maar de enige die níet met z'n smartphone / blackberry / Ipad, en weet ik het wat allemaal, bezig is.

avatar van Martin Van K
2,0
Los van de persoon Jobs en het leven dat hij gehad heeft vond ik dit boek vooral ongelofelijk slecht geschreven. Isaacson haalt, wat mij betreft, het niveau van een scholier die een opstel moet schrijven over een beroemdheid. Ronduit tenenkrommend!

avatar van Donna Tartt
3,5
Okay, hij (Steve Jobs) heeft meegeholpen aan het realiseren van mooie produkten. Maar wat een verschrikkelijke eikel was die man!
Een nare man. Een grote huilebalk ook die slecht tegen zijn verlies kon en ook nog stonk. Een nare neuroot met eigenaardige eetgewoonten.
Een grijze geitenwollensok type. Zo... Ben blij dat ik het boek heb gelezen. Boeiend vond ik het. Inspirerend ook. In mijn ogen is Wozniak het genie. Ook een sympathiek persoon.
Maar lieve konijntjes halen de kerst ook niet daarmee gezegd hebben dat hij geen bedrijf zou kunnen runnen en daar ook geen ambitie in had. Steve Jobs had Wozniak nodig en Wozniak Steve Jobs voor Apple.

avatar van metalfist
4,0
De keren dat ik met dit boek in mijn handen heb gestaan zijn volgens mij in de loop der jaren ontelbaar geworden. Ben altijd meer fan van open source geweest, naar het schijnt was Steve Jobs een gigantische eikel van een man en toch straalt er een zekere aantrekkingskracht van hem af. In ieder geval wel niet in die mate dat ik hier de volle pot voor wou betalen. Uiteindelijk dit een anderhalve week geleden in de Kringloopwinkel in nieuwstaat gevonden en ineens maar in begonnen.

Vooral ook omdat het mooi weer is en ik met een gebroken voet toch niet veel meer kan doen. Ik had dus veel tijd om te lezen, maar tegelijkertijd is het een compliment aan Walter Isaacson dat hij me gedurende ettelijke uren zo geboeid heeft kunnen houden. Isaacson weet vanaf de beginjaren tot het einde een interessant en boeiend beeld te scheppen waar de goede en de slechte kanten van Jobs niet uit de weg worden gegaan. Bij vlagen humoristisch, bij vlagen pijnlijk eerlijk en dat is eigenlijk een goede biografie moet beogen. Misschien hier en daar iets teveel herhaling (Jobs vind iets goed/slecht waarna hij van mening verandert en veel gevloek op andere spelers in de markt) en toch is hij er in geslaagd om me mijn mening over Apple (voor een stuk) te doen herzien. Iets wat ik eerlijk gezegd niet voor mogelijk had gehouden toen ik aan het boek begon. Sowieso interessant leesvoer voor ook de niet-techneuten aangezien er ook een groot stuk gewijd is aan onder andere Pixar.

Tof! Meer aan 600 pagina's aan boeiend materiaal en vooral een boek waarvan je bij de afloop het gevoel hebt dat je toch iets meer inzicht hebt gekregen in de psyche van de man. Hij mocht dan niet altijd even goed bij zijn hoofd zijn geweest en een aantal vreemde keuzes hebben gemaakt, toch was hij één van de grote innovators van de laatste jaren.

4*

3,5
Goed beeld van Steve Jobs. Dat het niet door hemzelf geschreven is maakt dat het behoorlijk openhartig en eerlijk is.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:31 uur

geplaatst: vandaag om 11:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.