menu

Hothouse Flower - Lucinda Riley (2010)

Alternatieve titels: De Orchideeëntuin | Terug naar Wharton Park | The Orchid House

mijn stem
4,00 (4)
4 stemmen

Engels
Psychologisch / Historisch

574 pagina's
Eerste druk: Penguin, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een wereld verscheurd door oorlog, twee families voor altijd verbonden door geheimen... Als kind bracht Julia Forrester vele gelukkige uren door in de kas van het landgoed Wharton Park, waar haar grootvader de tropische planten verzorgde. Als ze jaren later getroffen wordt door een familietragedie, keert Julia terug naar Wharton Park, waar ze zich altijd zo thuis voelde. Het huis is inmiddels geërfd door de charismatische Kit Crawford, die het grondig laat renoveren. Daarbij wordt een decennia oud dagboek ontdekt, waarmee Julia en Kit naar Julia’s grootmoeder gaan. Zij vertelt hun over de gebeurtenissen die Wharton Park voor altijd hebben veranderd. Zo komen zij terecht in de oorlogsjaren, in de wereld van het jonge stel Olivia en Harry Crawford, die gedreven door passie en plichtsbesef het geluk van toekomstige generaties zullen beïnvloeden. Ook dat van Julia... Terug naar Wharton Park voert de lezer mee van het door de Tweede Wereldoorlog geteisterde Europa en Thailand naar het hedendaagse Engeland en de Provence.

zoeken in:
avatar van Arkan
3,0
Na een boel lof gelezen te hebben over de boeken van Lucinda Riley was mijn interesse wel gewekt.

Nu leek het me al wel iets wat niet echt voor mij is weg gelegd als liefhebber van een goeie thriller of detective, maar ik kan toch wel andere genres pruimen, zeker als ze goed geschreven zijn en een goed plot hebben.

De Orchideeëntuin is op zich geen slecht verhaal, en de schrijfstijl is vlot zodat het makkelijk leest.
Maar voor mij is het een véél te zoetsappig verhaal, te veel liefdesdrama.
Voor diegenen die daar van houden is dit vast een geweldig boek, dus ik begrijp best wel dat boek hoge punten scoort en lovende kritieken krijgt.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:05 uur

geplaatst: vandaag om 15:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.