menu

Scherven - Youp van 't Hek (1998)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Humoristisch

71 pagina's
Eerste druk: Thomas Rap, Amsterdam (Nederland)

In 1997 speelde Van 't Hek vele malen het verhaal van de likeurfabriek De Blaue Flesch, de ondergang van het familiebedrijf, en de machtsstrijd tussen twee broers over het beheer van de fabriek. Met dit verhaal als uitgangspunt behandelt Van 't Hek de vertrouwde thema's die in al zijn werk te vinden zijn: de romantiek van de straatzanger tegenover de jacht op de carrière, de gekte en onverschilligheid van deze tijd, de macht van het geld en de weemoed om vergane liefde en vriendschap. Ook verzet Youp zich tegen het verdwijnen van de goede smaak.

zoeken in:
avatar van gert_r
3,5
Na lezing van Scherven verbaasde ik me een beetje over de lage waardering van de auteur op BoMe.
Het is de tekst van een voorstelling die meer dan 200 keer is gespeeld, en elk woord staat dan inmiddels natuurlijk wel op de juiste plaats.
Behalve het gebruikelijke gefoeter over de burgerman heeft Van ‘t Hek nog wel wat meer te melden: over de ambachtsman die het moet afleggen tegen de manager en over de ongelijke verdeling van de welvaart in de wereld.
Er valt ook veel te lachen.
De moeite van het lezen waard!

Gast
geplaatst: vandaag om 22:28 uur

geplaatst: vandaag om 22:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.