menu

Tschick - Wolfgang Herrndorf (2010)

Alternatieve titel: Tsjik

mijn stem
3,64 (18)
18 stemmen

Duits
Jeugdboek
Avontuur

288 pagina's
Eerste druk: Rowohlt, Berlijn (Duitsland)

Moeder in de ontwenningskliniek, vader met ‘assistente’ op zakenreis: Maik Klingenberg zal de grote vakantie in zijn eentje doorbrengen bij het zwembad van de villa van zijn ouders. Maar dan duikt Tsjik op. Tsjik, die eigenlijk Andrej Tsjichatsjow heet, is niet bepaald een toonbeeld van integratie. Hij komt uit een van de aso-torenflats in Berlijn-Hellersdorf en heeft het op de een of andere manier tot het gymnasium weten te schoppen. Hij heeft een lichtblauwe Lada gescoord en daarmee begint een tocht zonder landkaart over het Duitse platteland in hartje zomer. Tsjik wil graag naar Walachije waar zijn opa woont,maar er is in de hele provincie Brandenburg geen enkele wegwijzer naar Walachije te vinden. In de lege wereld achter Berlijn is blijkbaar niemand echt in vakantiestemming. Niet de knappe Tatjana, op wier verjaardagsfeest zij niet uitgenodigd zijn, niet WO II veteraan Fricke die een uitstekende schutter is, niet de man aan de benzinepomp en helemaal niet het varken op de autosnelweg.

zoeken in:
avatar van liv2
3,0
Tsjik van Wolfgang Herrndorf is in de prijzen gevallen. Het heeft in de categorie Jeugdboeken de Deutscher Jugendliteraturpreis 2011 gewonnen. De jury prijst in haar rapport de geestige beschrijvingen, de bizarre situaties, de bitterzoete ironie, de komische dialogen en het authentieke verhaal van het boek.

3,5
Een apart boek, het stemt in ieder geval tot nadenken/napraten.

avatar van liv2
3,0
boys will be boys... mooi boekje, meer kan ik er niet over kwijt....

4,0
Mooi boek. Doet heel erg denken aan de vakantie in Duitsland van vorig jaar. Dus, zeker weten een leuk boek!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:37 uur

geplaatst: vandaag om 16:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.