menu

The Age of Extremes: The Short Twentieth Century 1914-1991 - Eric Hobsbawm (1994)

Alternatieve titel: Een Eeuw van Uitersten: De Twintigste Eeuw 1914-1991

mijn stem
4,50 (3)
3 stemmen

Engels
Historisch

723 pagina's
Eerste druk: Michael Joseph, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Van de verschrikkingen van de twee Wereldoorlogen naar de ongeëvenaarde welvaartsexplosie in de jaren daarna. In een pakkend betoog analyseert Hobsbawm niet alleen de loop van de recente geschiedenis. Hij wijst ook op de gevolgen en gevaren van de explosieve welvaartsgroei. Hij constateert natuurlijke, persoonlijke en sociale verarming zonder alternatieven, die zullen leiden tot een verontrustende samenlevingsvorm. 'Een eeuw van uitersten' is een integrale geschiedenis van de korte twintigste eeuw 1914-1991. Het biedt een analyse van de belangrijkste politieke ontwikkelingen, maar beschrijft ook sociaaleconomische en cultuurhistorische processen.

zoeken in:
avatar van Rainbow
Recent heb ik dit boek besteld omdat ik veel respect heb voor de auteur en zijn inzichten in de negentiende eeuw, maar volgende conclusie van Tony Judt stelt me toch enigszins teleur:
Eric Hobsbawm is een van de grootste historici uit onze tijd, maar hij heeft het klaargespeeld rustig en ongemoeid door de angst en schaamte van onze tijd heen te slapen.
Het gaat dan over het gebrek aan inzicht in de misdaden van het communisme - waar hij een fervent aanhanger van was.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:35 uur

geplaatst: vandaag om 10:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.