menu

Sanctus - Simon Toyne (2011)

Alternatieve titel: Sancti Trilogy 1

mijn stem
3,50 (4)
4 stemmen

Engels
Thriller

360 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een oudtestamentische tak van het christendom, zetelend in een eeuwenoude citadel in het huidige Turkije, bewaakt sinds mensenheugenis een groot geheim dat het wonder van al het leven op aarde zou kunnen verklaren. Onthulling van dat geheim zou de hele wereld op zijn kop kunnen zetten – en de macht van deze groep, de orde der Sancti, teniet kunnen doen. Alle tekenen wijzen erop dat de ontraadseling nabij is. Verschillende religieuze groeperingen schuwen geen enkel middel om dat te voorkomen óf juist te bespoedigen. De politie, de geheime dienst, het leger – tot op het hoogste niveau zitten infiltranten. Niets is meer veilig, niets is meer zeker. Te midden van al dit geweld kan maar één jonge vrouw het uiteindelijke lot van de mensheid bepalen...

zoeken in:
Lijkt me een geweldig boek. Ik hou wel van dat soort verhalen.

3,5
Als een monnik uit de orde der Sancti zichzelf van de berg af stort en daarbij een ketters teken maakt, wordt dit opgepikt door de media en een waar mediacircus breekt los. De orde begrijpt dat nu de eeuwenoude profetie aan het uikomen is, waarbij 'het enige ware kruis op aarde zal verschijnen' en vervolgens zou opstaan uit de dood. In de loop van het verhaal wordt duidelijk wat dit enige ware kruis is en wordt het eeuwenoude geheim van de schepping ontrafelt. Spannend, mysterieus en meeslepend zijn dan ook de kernwoorden van dit boek. In het midden van het boek is er een moment waar het verhaal een beetje minder pakkend is, door het feit dat het boek daar meer de actie kant opgaat. Echter wordt dit aan het einde weer helemaal goed gemaakt. Wel blijven er ontzettend veel vragen over, maar naar wat ik heb begrepen uit een interview met de schrijver, is dit het boek een begin van een trilogie. Zeer waarschijnlijk wordt hier dus verder opin gegaan in het volgend deel. Bereid je er wel op voor dat het best wel een lastig boek is om te lezen. Het lettertype heeft de groote van wat je normaal in pockets tegenkomt, iets wat je niet verwacht als je een paperback koopt. Daardoor vergt het boek even wat tijd om te lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:49 uur

geplaatst: vandaag om 15:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.