menu

Cup of Gold - John Steinbeck (1929)

Alternatieve titel: Een Handvol Goud

mijn stem
2,83 (3)
3 stemmen

Engels
Historisch / Avontuur

269 pagina's
Eerste druk: Robert M. McBride Co., New York (Verenigde Staten)

Gefictionaliseerde biografie van Henry Morgan, de beroemde piraat. Morgan is al op jonge leeftijd helemaal weg van verhalen over zeerovers, als hij vijftien is verlaat hij zijn ouderlijk huis om de droom in werkelijkheid om te zetten. Een illegaal contract dwingt hem vier jaar in loondienst te werken, maar hij leert er wel organiseren en commanderen. Uiteindelijk bereikt hij Jamaica. Hij weet met veel bluf compagnon van een piraat te worden. Al snel rijst zijn ster en wordt hij een gevreesde boekanier met als hoogtepunt de aanval op Panama Stad. Dan wordt hij gearresteerd en naar Londen gebracht maar hij komt al snel weer vrij waarna hij zelfs geridderd wordt door Karel II en bovendien benoemd tot gouverneur van Jamaica. Maar hij raakt snel uit de gratie en vanaf dat moment gaat het bergafwaarts...

zoeken in:
avatar van Rius
2,0
De eersteling van Steinbeck. Waar andere romans van zijn hand vooral over sociale vraagstukken gaan, is Cup Of Gold een historische avonturenroman. Ook op een ander vlak is het een buitenbeentje in zijn oeuvre; het is namelijk allemaal erg matig. Niet spannend, niet best geschreven, en een liefdesgeschiedenis die lichte misselijkheid opwekt. Niets in dit romannetje doet vermoeden dat hier een toekomstig Nobelprijswinnaar achter de pen zit.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:58 uur

geplaatst: vandaag om 17:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.