menu

Stikvallei - Frank Westerman (2008)

mijn stem
3,36 (7)
7 stemmen

Nederlands
Reis

61 pagina's
Eerste druk: B for Books, Maartensdijk (Nederland)

''Stikvallei'' gaat over de raadselachtige ontploffing van een kratermeer in Kameroen waarbij 1787 doden vielen, plus 3952 koeien, 3404 kippen, 552 geiten, 337 schapen, 82 honden, 8 katten, 7 paarden, 2 ezels en ontelbare insecten. Een geruchtenstroom over Amerikaanse of Israëlische experimenten met gas- of kernwapens is niet meer te stuiten. In 1992, zes jaar na de ramp, gaat Westerman persoonlijk poolshoogte nemen, waar hij bizarre ontdekkingen doet en uiteindelijk een verfrissend bad neemt in het kratermeer.

zoeken in:
avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Het verhaal verscheen, in een iets langere versie, als "Het goede meer" in het literaire tijdschrift Atlas 6 in 1993.

avatar van gert_r
3,5
Zelf ben ik nooit in die contreien geweest, maar ik kan me voorstellen dat dit een behoorlijk adequate weergave van de nasleep van deze ramp is.
Beschreven wordt hoe diverse machten en krachten op- en tegen elkaar inwerken: blank en zwart, katholicisme en natuurgodsdienst, en de wetenschappelijke expedities uit diverse landen die ieder voor zich voor de overwinning gaan: het vinden van de juiste toedracht van de ramp.
En dan zijn er nog de president van het land en zijn adviseur, en de koning van het gebied, die slechts 93 onderdanen overhoudt, waarvan er, dat dan weer wel, 13 met hem getrouwd zijn….

Gast
geplaatst: vandaag om 05:53 uur

geplaatst: vandaag om 05:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.