menu

La Femme Rompue - Simone de Beauvoir (1967)

Alternatieve titel: De Gebroken Vrouw

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Frans
Verhalenbundel
Psychologisch

251 pagina's
Eerste druk: Gallimard, Parijs (Frankrijk)

Drie novellen die de stemmen laten horen van drie vrouwen die met woorden strijden tegen situaties zonder uitzicht. In 'L'âge de discrétion' stuit de eerste op een onvermijdelijk lot, dat van de ouderdom. In 'Monologue' bezweert de tweede in een overspannen monoloog de eenzaamheid waarin haar zinloos egoïsme haar heeft gebracht. In 'La femme rompue' is de derde het radeloze slachtoffer van het leven waarvoor zij gekozen heeft: een leven in echtelijke onderworpenheid dat haar totaal berooid achterlaat, beroofd zelfs van haar persoonlijkheid omdat haar liefde geweigerd wordt.

zoeken in:
avatar van Wickerman
3,5
Het eerste en derde verhaal waren indrukwekkend, maar het tweede was niet te lezen. Interessant boek voor de liefhebber van De Beauvoir.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:04 uur

geplaatst: vandaag om 16:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.