menu

Hannibal - Thomas Harris (1999)

mijn stem
3,61 (76)
76 stemmen

Engels
Thriller / Psychologisch

576 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

Clarice Starling zoekt nog steeds naar Dr. Hannibal Lecter, de kannibaal uit 'The Silence of the Lambs'. Dan komt een inspecteur hem in Florence op het spoor, als hij, door middel van moord, conservator wordt van een museum. Lecter wordt op zijn beurt geobsedeerd door Clarice en reist terug naar Amerika. Intussen heeft ook Lecters eerste slachtoffer, Mason Verger, zijn voorbereidingen voor wraak getroffen.

zoeken in:
2,5
Teleurstellend vervolg op Lambs. Het verhaal leest meer als een slapstick dan een spannende thriller. De film hielp ook al niet mee, alhoewel het een kansloze poging was gebaseerd op het bron materiaal.

4,5
Ik vondt dit boek persoonlijk beter dan De schreeuw van De Lam. Ik kan het niet goed uitleggen want dat vidnt ik gewoon.

avatar van marzuq
Ik vondt dit boek persoonlijk beter.


Daar ga ik in mee, ik vond het echt een bizar boek. Wel anders als SvhL, luguber in ieder geval en meerdere bizarre personages ook.

4,5
Ik vond het boekeinde wel leuker dan de film einde

4,0
Wederom heeft Thomas Harris gepresteerd een meesterwerkje te schrijven. Silence of the lambs was al een goed boek, deze echter overtreft het eerste deel.
De spanning die voortdurend aanwezig is overweldigend.

Erg jammer, want de verfilming van Hannibal had zeker beter gekund.

4 sterren

avatar van Donna Tartt
4,0
Ik bedoel; ben begonnen met de Hannibal serie dus dan maak ik het ook af! Dit boek vind ik ook super. Heerlijk boek. Die gekrenkte trots van Mason Verger, verschrikkelijk verminkt, zinnend op wraak! En die rare lesbische zuster die helemaal into bodybuilding is. Prachtig om te lezen is die gedachtengang van Hannibal.

-4-

avatar van marzuq
Goed gesproken Donna. Je raakt bijna alles wat ik waardeerde in dit boek!

Ik lees net dat dit boek 576 pagina's bevat. Mijn boek maar ongeveer 260. Wat mis ik allemaal :S.

Ik vond het een leuk boek alleen het eind vond ik tegen vallen. Snapte Starling niet zo goed op het laatst.

avatar van Slainte_Mhath
5,0
Anders en harder dan de film. Pure cult.

Wat ik opvallend vind is dat TH niet meer boeken op zijn conto heeft staan. Dit boek vind ik geweldig in alle opzichten.

avatar van Dr Channard
4,0
567 pagina's ? Ik heb er maar 379... Maar goed ik heb niet het gevoel dat ik iets heb gemist.

Dit is de minste van de Hannibal trilogie (Rises niet meegerekent). Thomas Harris wil de lezer iets te lang meeslepen in het boek en dat is jammer want op de duur gaat het verhaal je echt vervelen. Er komt gewoon geen vaart in het boek. Dr. Lecter blijft een geweldig personage en ook hier is hij niet anders. Ook vind ik het geweldig hoe Harris Starling beschrijft in dit boek. In tegenstelling tot het vorige deel kan ze nu echt haar mannetje staan.

Toch is het boek op sommige momenten ongelooflijk saai en langdradig. Een prachtig stuk is het deel in Italië, dit heb ik met plezier gelezen. De wanhopige Pazzi die er alles aandoet om Lecter te vangen was gewoon subliem. Ook de manier hoe Harris Italië beschreef was perfect.

Op sommige momenten subliem, op andere momenten te lang. Dit boek krijgt van mij een 3* en hiermee sluit de trilogie zich dan ook.

avatar van Dr Channard
4,0
Verhoog hem met 1 ster. Zo heb ik na al die jaren toch nog eens de Hannibal-trilogie gelezen. Hannibal Rising laat ik liggen en is in mijn ogen de moeite niet om terug op te nemen. Dit laatste deel vond ik het minste maar toch nog sterk. Het is anders. De eerste twee boeken waren misdaadthrillers en dit is pure drama en het realisme is soms ver te zoeken. Het einde is controversieel. Je houdt ervan of niet. Heb me er toch mee vermaakt. 4*

avatar van Abubakari
4,0
Ik had de eerste twee delen eerder dit jaar gelezen en gewaardeerd met 3 en 3,5 ster. Wat dat betreft moet ik deel 4 ook maar gaan lezen want elk deel gaat qua waardering omhoog, dit derde deel vind ik het beste. Ik vond het ook nergens 'langdradig en/of saai'.

Ik vond het van begin tot eind boeiend, tempo was prima. Maar vooral een geweldig verhaal, geen cliché thriller maar een bizar en soms gruwelijk verhaal over het genie Hannibal. Met een op zijn zachtst gezegd apart einde.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:09 uur

geplaatst: vandaag om 12:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.