menu

Zeven Jaar Goede Seks - Ronald Giphart (2011)

mijn stem
2,67 (6)
6 stemmen

Nederlands
Erotisch

63 pagina's
Eerste druk: B for Books B.V., Maartensdijk (Nederland)

Twee zussen gaan met hun moeder op bezoek bij hun tante in Suriname, waar gids Huberto fungeert als katalysator voor menige erotische fantasie. Een van de hoofdpersonen blijkt al jarenlang een geheim te hebben.

zoeken in:
avatar van gert_r
2,5
Elke maand begeef ik mij naar het dichtstbijzijnde filiaal van Bruna om daar het nieuwe Literaire Juweeltje te halen. Dit keer was de oogst enigszins teleurstellend; de auteur bleek Ronald Giphart te zijn.
Als je verliefd bent en de hormonen rondjes van 29 blank door het lijf maken is Ik ook van jou
een fantastisch boek, maar na dat vreselijke Boekenweekgeschenk en Heblust, een eerdere titel uit de Bruna-serie, krijgt deze auteur in ons stulpje de handen niet meer echt op elkaar.
Maar goed, wat je koopt, moet gelezen worden, en eerlijk is eerlijk, het viel me niet tegen.
Giphart kruipt in de huid van de oudste van twee zussen die samen met moeders op bezoek gaan bij Tante Tinus in Suriname en levert aldus een stukje chick lit waarmee de oorspronkelijke doelgroep, de lezers (m/v) van Viva, zich waarschijnlijk best een uurtje heeft kunnen vermaken.
Het eindigt behoorlijk slap, onderweg wordt de macht over het stuur een keer verloren in een episode over frikadellen, maar er is ook subtiele humor:
Mijn tante zegt dat het onmogelijk is om in Suriname slecht te eten: ‘Eten is vaak het enige wat Surinaamse mannen op een dag doen, verder hangen ze een beetje rond terwijl hun vrouwen de heerlijkste gerechten bereiden.’
‘Dat is wel een stereotiep hoor,’ zegt Huberto.
‘Zó lekker zijn die gerechten nu ook weer niet.’

En leerzaam is het ook: na lezing weet je wat een milf is en waarom je elkaar altijd aan moet kijken bij het toasten.

avatar van mjk87
2,5
Dat je niet wist wat een milf was?

Bonne, kan me redelijk vinden in de kritiek hierboven. Aardig kortverhaal, prima tijdsverdrijf, heel erg slap einde. En waarom zo veel seks. Of hij is gefrustreerd, of hij weet nu eenmaal niets anders te schrijven.

avatar van Donkerwoud
Giphart dacht: laat ik het eens niet over seks hebben...

Gast
geplaatst: vandaag om 19:50 uur

geplaatst: vandaag om 19:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.