menu

Ha-davar Haja Kacha - Meir Shalev (2009)

Alternatieve titels: Het Zat Zo | הדבר היה ככה

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Hebreeuws (Ivriet)
Humoristisch

232 pagina's
Eerste druk: Am Oved, Tel Aviv (Israël)

In 'Het Zat Zo' keren we terug naar Shalevs geboorteplaats Nahalal, waar het huis van oma Tonja staat. Zij kwam in 1923 van Oekraïne naar Palestina en moest haar leven lang strijden om het hoofd boven water te houden, en het stof buiten de deur. Tonja heeft last van extreme schoonmaakwoede. De stofzuiger die ze uit Amerika krijgt toegestuurd maakt het er niet beter op. Het zat zo... zijn de woorden waarmee oma Tonja steevast haar verhalen begint.

zoeken in:
avatar van stefan dias
4,0
Was (ondanks de soms heel mooie stukjes) niet overdonderd door het geheel.
Maar ik ben er opnieuw in begonnen te grasduinen en wat een prachtige, eenvoudige taal met heel levendige details die alles zo mooi tot leven wekken met heel grappige, levensechte karakters.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:47 uur

geplaatst: vandaag om 12:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.