menu

Our Man in Havana - Graham Greene (1958)

Alternatieve titel: Onze Man in Havana

mijn stem
3,91 (35)
35 stemmen

Engels
Spionage / Humoristisch

273 pagina's
Eerste druk: William Heinemann, Londen (Verenigd Koninkrijk)

James Wormold, een Engelse stofzuigerhandelaar, leidt een rustig leventje in het Havana van voor Castro. Zijn enige zorg is zijn tienerdochter Millie, die een dure smaak heeft en aan wie hij geen weerstand kan bieden. Dan wordt hij onverwacht gerekruteerd voor de Engelse inlichtingendienst. Omdat er niets noemenswaardigs gebeurt, verzint hij informatie om ervoor te zorgen dat het geld blijft binnenstromen. Wonderwel weet hij zijn superieuren in Londen ervan te overtuigen dat hij een van hun steragenten is.

zoeken in:
avatar van Boek Pegasus
4,5
Ik heb dit boek vroeger nog in het Engels moeten lezen voor een vakantietaak op school. Het boek is me altijd bij gebleven en nog steeds vind ik dit een sterk boek. Ik heb de film nog niet gezien gelukkig, enkel het boek gelezen. Een aanrader, en een van de weinig boeken vind ik, die echt humor bevat. Humor in boeken is niet zo evident en soms vrij moeilijk...

5,0
inderdaad vond ik de humor erg belangrijk in dit boek, dat relativeerde de eigenlijk verschrikkelijke situatie die werd geschetst.
ik moest zo lachen om de schets van de stofzuiger!!

(zal niet verder hierover uitweiden voor die die het boek nog niet gelezen hebben)

avatar van chiel
3,0
De Nederlandse vertaling die ik had vond ik een beetje verouderd hier en daar en dat stoorde een beetje. Verder is het hier en daar best hilarisch inderdaad.

avatar van eRCee
3,0
Onze man in Havana is op dit moment het meest bestemde boek van Greene op de site. Ten onrechte, als je het mij vraagt. Het verhaal ligt nogal voor de hand, de schrijfstijl is mat en ook de humor kan deze roman maar niet laten fonkelen. Kortom; het is erg doorsnee allemaal. Greene kan beter, veel beter.

avatar van Tamino Acid
4,0
Knap werk, soms hilarisch, inderdaad. De scene waarin Wormold en Kapitein Segura hun laatste damwedstrijd houden is onvergetelijk. Het slot is eerder een anticlimax, maar dat neem ik erbij... Ik zou ook graag de film van Carol Reed willen zien, maar die is nergens te vinden.

avatar van apocrief
4,0
Zelden zo tijdens het lezen van een roman moeten lachen, als met deze.

avatar van Raskolnikov
4,0
Geweldige satire over een stofzuigerverkoper in Havana die geworven wordt voor de Britse geheime dienst, maar hen bij gebrek aan beter fictieve informatie doorspeelt. En passant loopt Greene vooruit op de Cubacrisis begin jaren 60, terwijl het verhaal zelf op het snijvlak van de omwenteling van Batista naar Castro speelt. Mooi beeld van het Cuba van die tijd derhalve, maar het is vooral het milde absurdisme dat dit een pageturner maakt. Met als hoogtepunt het diner tijdens een conferentie waarbij de hoofdpersoon weet vergiftigd te worden, maar zijn Britse hoffelijkheid moet bewaren. M’n eerste Greene, Brighton Rock, beviel me niet zo, maar dit lichtere amusement smaakt naar meer.

Gelezen (in Cuba!) en geschreven in 2010

4,0
Reizen met mijn tante vond ik ook heel leuk amusant boek van Graham Greene

Gast
geplaatst: vandaag om 11:19 uur

geplaatst: vandaag om 11:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.