menu

God's Concubine - Sara Douglass (2004)

Alternatieve titel: Book Two of The Troy Game

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Fantasy

560 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Sydney (Australië)

In dit tweede deel van ''The Troy Game'' worden de karakters uit het eerste deel herboren in de vroege middeleeuwen. Asterion - de reïncarnatie van de Griekse Minotaurus - heeft tweeduizend jaar tevergeefs geprobeerd om de macht over de Trojaanse vloek in handen te krijgen. Nu probeert hij Brutus, Cornelia, Genvissa e.a. terug in het spel te krijgen om ze nogmaals te manipuleren, te bedriegen, te verleiden, om zo weer de macht over de vloek terug te winnen. De verhoudingen tussen de karakters zijn echter veranderd; oude vijandschappen worden nieuwe vriendschappen. Ook begint de Trojaanse vloek onder Londen een eigen leven te gaan leiden en komt zijn aanwezigheid steeds meer aan de oppervlakte voor de mensen die er niet direct bij betrokken zijn.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,0
Tweede ronde van seks en geweld maar nu in de Vroege Middeleeuwen. De kracht van de eerste twee boeken zit hem in hoe seks wordt gebruikt als middel om de karakters macht te geven of ze juist macht af te nemen. Zo moet The Troy Game uit de titel volbracht worden met een seksueel vruchtbaarheidsspel tussen Brutus/William en Genvissa/Swanne. Zet dit tegen over de toen overheersende Christelijke moraal rond seks en we krijgen wederom een heerlijk boek vol onderdrukte verlangens, verboden liefdes, immorele machtsspelletjes en zinderende plotwendingen. Het vervolg is een slag fijnzinniger dan het eerste deel, maar ook hier worden de grenzen van het betamelijke tamelijk vaak opgezocht. Niet voor iedereen geschikt, dus.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:00 uur

geplaatst: vandaag om 22:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.