menu

The Final Testament of the Holy Bible - James Frey (2011)

Alternatieve titel: Het Laatste Testament van de Bijbel

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Engels
Sociaal

400 pagina's
Eerste druk: John Murray, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In het New York van vandaag is een nieuwe messias opgestaan. Hij heet Ben Jones, of met zijn joodse naam Ben Zion Avrohom, en velen in zijn omgeving zien hem als de verrezen Here God. Dat komt vooral omdat hij op een miraculeuze wijze een ongeval op een bouwsite overleeft, waar hij als veiligheidsagent werkte. Veertien mensen komen aan het woord die Ben goed kennen: leden van zijn familie, zijn werkgever, de arts die hem na het ongeval 745 hechtingen en 40 zakken met bloed geeft, een ‘bekeerde’ homo, een politie-inspecteur, enkele vrienden en geliefden. Zijn broer Jacob verruilde het joodse met het katholieke geloof en gedraagt zich sindsdien als een reactionair despoot die alles verwerpt wat niet recht in de leer is. De uiteindelijke boodschap? Vlucht weg van de klassieke religies die het leven willen indammen en beperken. God is geen schepper van deze wereld, wij allemaal zijn God. En heb elkander lief. Iets wat Ben letterlijk toepast, want hij vrijt met alles en iedereen, alsof de communes uit de hippietijd opnieuw verrijzen.

zoeken in:
3,5
Interessant gedachtenexperiment. Het probleem is dat dit interessant uitgangspunt ook een sterk einde moet hebben en daar loopt het mis. Zo'n groot thema, boeiende denksporen en reflecties komen aan bod in dit boek. Jammer genoeg weet het geheel net niet te overtuigen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:30 uur

geplaatst: vandaag om 14:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.