menu

Schoon Genoeg: Hoe een Stormachtig Leven Ineens tot Stilstand Kwam - Thomas Dekker (I) (2011)

mijn stem
2,12 (8)
8 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

183 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Dekker verdiende als tiener een contract bij de juniorenploeg van de Rabobank en begon al snel naam te maken in het internationale wielerpeloton. Hij bleek een zeer goede klimmer en een briljante tijdrijder, en boekte indrukwekkende zeges. Eindelijk had Nederland weer een renner die misschien de Tour de France kon winnen. In 'Schoon Genoeg' vertelt Thomas Dekker het verhaal van zijn wielercarrière tot nu toe: van de in PDM-kleuren gespoten Concorde Aquila-fiets die hij voor zijn elfde verjaardag kreeg, tot zijn schorsing wegens dopinggebruik in 2009 en vervolgens zijn comeback in 2011.

zoeken in:
1,0
Thomas Dekker, misschien wel Nederlands grootste wielertalent ooit, denkt in 186 pagina's begrip te kweken hoe hij zijn talent vergooit. van die 186 pagina.s begint het pas op pagina 120 over doping. Slechts 2 pagina's. En voor de rest verhalen over het afzien tijdens alle trainingen, maar vooral ook de bravoure verhalen (waaruit blijkt dat hij er nog trots op is ook). Om vervolgens elk bravour verhaal te eindigen met "dit zou ik nu natuurlijk nooit meer zo doen".
Gevalletje zonde!

avatar van Dridge
1,0
inderdaad slechts een paar paginas over doping.
Voor de rest een hoop gezeik over verreden koersen.
Wat een prul boekje is dit

2,0
niet best idd. Thomas is iets te vroeg met het schrijven van zijn memoires....

Gast
geplaatst: vandaag om 00:52 uur

geplaatst: vandaag om 00:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.