menu

The Ghosts of Sleath - James Herbert (1994)

Alternatieve titels: Duivelsdans | David Ash #2

mijn stem
3,96 (12)
12 stemmen

Engels
Griezel

349 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het schilderachtige dorp Sleath is met zijn lieflijke huizen en zijn middeleeuwse kerk een toonbeeld van rust en vrede. Niets en niemand lijkt de stilte te kunnen verstoren. Tot de geesten verschijnen. Opeens gebeuren er angstaanjagende en bizarre dingen in Sleath. Grace Lockwood, dochter van de dominee van Sleath, benadert de ervaren spokenjager David Ash.

zoeken in:
avatar van PeterW
4,5
PeterW (crew)
Een uitstekend vervolg op 'Haunted'.

avatar van Jason82
4,0
Met het bedenken van hoofdrolspeler David Ash heeft James Herbert grotendeels het succes van Haunted (Duivelswerk), en dit boek bepaald. Nuchtere en sympathieke kerel, die in eerste instantie wordt ingezet om bepaalde verschijningen rationeel te gaan verklaren. Maar gaandeweg het verhaal moet hij steeds meer toegeven dat er vanalles aan de hand is. Als lezer loop je stap voor stap met hem mee en hoop je van harte dat het allemaal goed komt.

Stephen King achtige setting, maar dan in Engeland. Het verhaal speelt zich af in en rond een klein dorpje waar onderhuidse spanningen voelbaar zijn, er worden veel mensen geïntroduceerd die op enig moment in het verhaal weer terugkomen, sympathieke hoofdpersoon, niet iedereen haalt het einde, etc. Heel goed verhaal en spannend tot de laatste pagina! Top boek, James Herbert flikt het weer.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:36 uur

geplaatst: vandaag om 12:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.