menu

Shadow Man - Cody McFadyen (2006)

Alternatieve titels: De Stilte van de Hel | Smoky Barrett #1

mijn stem
3,99 (70)
70 stemmen

Engels
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Bantam, New York (Verenigde Staten)

Smoky Barrett is een jonge, maar ervaren FBI-agente. Zij leidt CASMIRC, een speciale eenheid die zich bezighoudt met onderzoek naar seriemoordenaars. Smoky is tijdelijk met verlof. Haar man en dochtertje zijn vermoord door de man achter wie zij aanzat. Met behulp van een psychiater probeert zij dit trauma te verwerken. Maar Smoky heeft nog een lange weg te gaan. Dan wordt het ontzielde lichaam gevonden van Annie Franklin, Smoky's beste vriendin van vroeger. Ze neemt de zaak op zich. De moordenaar legt contact met Smoky. Hij beweert een afstammeling te zijn van Jack the Ripper. En hij daagt haar persoonlijk uit: zij moet hem tegenhouden, voordat er meer slachtoffers vallen...

zoeken in:
4,0
Ik probeerde deze eerst ook toe te voegen maar kon maar geen orginele gegevens vinden, ben blij dat iemand anders het wel is gelukt

Ik zag dit boek eerst eens liggen in de winkel en ik las de achterkant. Er stond iets van 'voor de liefhebbers van Silence of the Lambs' dus wou hem graag hebben maarja was ngo beetje duur.

Later zag ik hem in de AH dus kocht ik hem en nam hem mee op vakantie. 's Middags begon ik met lezen en 's Avonds had ik hem uit, in een ruk gelezen.

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb dat vindt k tenminste denk niet dat anderen hetzelfde vinden.

Hoop dat er snel een nieuw deel uitkomt!

avatar van Dimara
4,5
Waarom stem je niet dan, Brietjuh?

4,0
oh ja sorry vergeten

avatar van marzuq
Ik ben er ook in bezig momenteel. Al vind ik dat dze voor een page turner af en toe iets te lang draalt in de traumas van de hoofdpersoon, begint het tempo wel toe te nemen. Ik ben benieuwd, de beste thriller aller tijden, da's lijkt me nogal een statement.

avatar van marzuq
Tsjoohh! Dus bij nader uitzien en een bekoelingsperiode wel erg goed. Goed breed plot, snel verhaal, bizarre wendingen.
Gewoon heel goed in het serialthriller genre!

4,5
mijn stem een 4.5 een super goed boek enorm spannend tot het eind toe. had moeite het boek weg te leggen.een echte aanrader!!

avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Probeer ook eens The Shadowman van John Katzenbach.

avatar van -R-
4,5
-R-
Het eerste boek dat ik van deze schrijver heb gelezen, en zeker niet het laatste. Uitstekend opgebouwd verhaal, goed uitgewerkte karakters, regelmatig op het gruwelijke af... Een aanrader in dit genre.

vermeerf
Geweldig boek. Moet eerlijk zeggen dat de ontknoping niet als een verrassing kwam maar dat maakte eigenlijk niets uit. Spannend, bij vlagen gruwelijk maar ook ontroerend op bepaalde momenten. Super thriller! Ik ga zeker meer van McFayden lezen.

avatar van AmazingPP
4,0
Ik liep laatst in De Drukkerij in Middelburg en zag daar twee vrouwen lopen. We kwamen zo te kletsen over boeken en dan voornamelijk thrillers. Van één van de twee vrouwen kreeg ik de tip om Cody McFadyen eens te lezen. Die vond zij namelijk helemaal super. Nu, beste lezer, gelukkig sta ik altijd open voor tips, dus op de site van Bol gekeken en toen het eerste boek besteld, deze titel dus. Toen ik er in begon vond ik het allemaal wat melo-dramatisch. De eerste paar hoofdstukken handeld over het trauma van de hoofdpersoon en elk woord werd nog eens twee keer opgeschreven, maar dan nog dramatischer. En ik vond het niks... Maar toen het persoon Callie in beeld kwam met haar openingszin in hoofdstuk 6 kwam er een grote glimlach op mijn gezicht en vanaf dat hoofdstuk ging het boek dan ook ineens voor mij open en een week later (heb niet al teveel tijd om te lezen) had ik het boek uit en baalde ik daarvan. Tot mijn verbazing lag er tussen de vier stapels nog niet gelezen boeken nog een boek van McFadyen en kwam dat even goed uit: dat was het tweede boek! Deze had ik gekregen van een van onze gasten van onze camping, waar ik werk. Het derde boek gehaald met een cadeaubon, die ik had gekregen, omdat ik hulp-Sint was geweest en het vierde boek weer bij de Bolletjes gekocht. Ja, lezer, u trekt de juiste conclusie hieruit, want ik vond dit inderdaad een ontzettend goed boek! Het verhaal leest als een trein en je kunt het boek gewoon niet weg leggen, zo spannend! Het is gruwelijk en gruwelijk spannend! De ontknoping kwam niet geheel als een verrassing, wat dan net dat ene puntje kost in mijn waardering, maar het mocht de pret niet drukken. Het is ook wel eens fijn als je het een keertje goed hebt... Nu direct begonnen aan boek twee en dan word het weer eens tijd voor een fijne thriller van Harlan Coben, want die vind ik ook supergoed. Dit boek: een dikke vier sterren waard!!

5,0
Na begonnen te zijn bij het laatste deel "tijd om te sterven" nu bij het eerste deel begonnen.
Wat een indruk heeft het op mij gemaakt. De meest gruwelijke dingen waar ik me niet eens een voorstelling van kunt maken gebeuren hier. Soms met hartkloppingen zitten lezen. Het is gewoon echt spannend, van het (bijna) begin tot het eind! Verder spreken de sterke personages mij aan. Vooral Callie's karakter spreekt mij aan. Heerlijk hoe vrolijk en direct ze is, en schijt aan alles heeft. Ik mag haar wel.
Weet iemand toevallig of Cody al bezig is aan een 5e deel? En wanneer deze uitkomt?

3,5
Voor dit boek heb ik maar twee woorden: Intens en Puur. In alle facetten.

avatar van james_cameron
4,0
Indrukwekkend debuut van McFadyen, een bijzonder spannende thriller over een team van FBI-agenten gespecialiseerd in het opsporen van seriemoordenaar. Hoofdpersoon Smoky Barrett (zo'n naam kan slechts bestaan in boeken!) krijgt te maken met een wel heel gruwelijke moordzaak, die te maken heeft met haar al even gruwelijke verleden. Bepaalde scenes hakken er behoorlijk in qua lugubere details en emotionele impact, waardoor het boek zich vrijwel onmiddellijk weet te onderscheiden van genregenoten als The Silence Of The Lambs. Het is riskant om je debuutroman te laten beginnen met een paar hoofdstukken die te maken hebben met de rouwverwerking van de hoofdpersoon, terwijl we deze nog amper kennen, maar McFadyen komt ermee weg. Het boek boeit van begin tot eind en laat zich moeilijk wegleggen. Volgende deel: The Face Of Death.

Het beste boek van de reeks, samen met "tijd om te sterven".
Gruwelijke details, maar je moet doorlezen. Dit boek is mij lang bij gebleven.
Als je een echt spannend boek wilt lezen, neem deze dan.

avatar van PROPAYNE
5,0
Geweldige reeks over Smoky Barrett, met dit als eerste deel. Ik verslind deze boeken en heb een zwak voor stoere Smoky en haar collega's. Wat een schrijver die Mcfadyen, die zijn hoofdkarakters graag door de mangel haalt.

5,0
Juist zijn eerste boek uitgelezen, en dit smaakt naar meer. Het is spannend van begin tot einde en het is moeilijk om het boek weg te leggen. En die gruwelijke stukken.. Ja, ik ben onder de indruk!

avatar van worm
3,5
Echte pageturner. Zeer spannend.
Maar toch ook wel wat kritiek. Waar ik mij bijzonder aan gestoord heb, zijn de bordkartonnen karakters.
ben nu in het 2e boek bezig, maar dit is helaas een probleem van blijvende aard. De slechten zijn echt slecht en de goeden zijn echt goed. Alle slechte eigenschappen van de goeierikken worden probleemloos goedgepraat. Platte karakters zonder rafelrandjes dus. Zelfs Smoky is hier het slachtoffer van.
gemiste kans van de schrijver.

2e punt van kritiek is de plothole/fout die zich al vrij van het begin aandient. Gedurende het hele boek ging ik er vanuit dat genoemde plothole een geconstrueerde valkuil voor de lezer was (nog een extra addertje onder het gras) omdat McFayden zijn verhaal wel degelijk zeer vakkundig geconstrueerd heeft. Maar dit bleek niet het geval.
Op het moment dat men ontdekt dat er mogelijk 2 daders zijn is het volgens mij een kleine moeite om aan Bonnie te vragen (nee ze kan niet praten, dat weet ik) of dit klopt... Dit komt blijkbaar in niemand op. Dat is toch vreemd...

3e punt: de ontknoping. Die zag ik ruim van tevoren aankomen.

Maar buiten dit al heb ik toch een boek gelezen dat moeilijk weg te leggen was. De gruwelijkheden zijn gedetailleerd en levendig beschreven.
Daarom ook maar het gezicht van de dood aangeschaft.

avatar van B. Ruth
3,0
Gedeeltelijk genoten van het boek, ik heb 2 minpuntjes. Het eerste gedeelte van het boek gaat alleen maar over de verwerking van Smokey's verdriet. Nadat het boek op de helft was begon het me pas te grijpen en heb ik het in één ruk uitgelezen. Het 2e gedeelte was idd de moeite ruim waard. Wat mij echter het hele boek dwars zat was het grote verdriet van Smokey over haar vermoorde echtgenoot Matt en dat het verdriet over haar vermoorde dochtertje Alexa maar af en toe terloops voorbij kwam. Ze heeft het er constant over hoe erg ze Matt mist, de lezer komt ook alles over Matt te weten maar amper iets over Alexa. Dit is een grote fout van de waarschijnlijk kinderloze McFadyen. Je geliefde partner verliezen is natuurlijk erg maar zoals iedere ouder weet weegt het niet op tegen het vreselijke verdriet om een kind te verliezen. Dat is vele malen erger. Dat heeft mij het hele boek dwars gezeten.

avatar van Shaky
4,5
Fantastische thriller die precies doet wat het moet: de lezer in een soort verslaafde waas dwingen constant die volgende bladzijde te verlangen.

Het boek kent spanning, humor, drama, alles zit hierin. Wat ik erg knap vind aan wat McFadyen presteert is dat hij niets nieuws onder de zon brengt, maar wel vanaf bladzijde één weet te boeien. Je leeft mee met Smoky en haar team en in no-time zorgt McFadyen ervoor dat je een band met de good guys hebt en dus persoonlijk geïnvesteerd hebt in de personages.

Deel twee en drie heb ik in huis, dus die gaan zeker op de leeslijst. Uitstekend debuut.

avatar van enbedankt
4,0
Alle 4 de delen ineens gekocht. En begonnen met deze. Tsjonge wat een heftig en bizar begin, ik dacht dat ik veel had gelezen en gezien maar dit was echt te bizar voor woorden. Enige punt van kritiek eigenlijk is de voorspelbaarheid, ik had al meteen in mijn hoofd dat de psych de dader is, en als dat dan ook nog klopt dan vind ik het jammer. Ben ook benieuwd naar het volgende deel, en waarom wordt dit niet verfilmd? Boek staat hoog aangeschreven.

avatar van enbedankt
4,0
B. Ruth schreef:
Wat mij echter het hele boek dwars zat was het grote verdriet van Smokey over haar vermoorde echtgenoot Matt en dat het verdriet over haar vermoorde dochtertje Alexa maar af en toe terloops voorbij kwam. Ze heeft het er constant over hoe erg ze Matt mist, de lezer komt ook alles over Matt te weten maar amper iets over Alexa. Dit is een grote fout van de waarschijnlijk kinderloze McFadyen. Je geliefde partner verliezen is natuurlijk erg maar zoals iedere ouder weet weegt het niet op tegen het vreselijke verdriet om een kind te verliezen. Dat is vele malen erger. Dat heeft mij het hele boek dwars gezeten.


Dat vond ik dus niet, wordt veel verwezen naar haar dochter, ook met name naar Bonnie. En ook de kracht die ze heeft komt door haar dochter, kwam voor mij meer dan voldoende aan bod. Wel had ik graag meer achtergrond gehad van die Sands, dat is een veelal blanco gebied

avatar van Rufus
2,0
Blij dat ik dit boek uit heb. WAt Smoky Barrett is overkomen is natuurlijk heel erg maar daar bijna 150 bladzijden over door te zagen is voor mij echt teveel.
Dan is ieder persoon uit het team van Smoky bijzonder begaafd en intelligent en zeer aantrekkelijk,
een wonderteam de mooiste en de beste.
Helaas kan ik hier niet meer dan krap 2 sterren aan geven.
2**

Gast
geplaatst: vandaag om 20:11 uur

geplaatst: vandaag om 20:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.