menu

Prooi - Luc Deflo (2010)

mijn stem
3,50 (4)
4 stemmen

Nederlands
Thriller

298 pagina's
Eerste druk: Manteau, Antwerpen (België)

Bijna middernacht. Inge Gerets komt van een personeelsfeestje in het chique Anderlechtse Westland Shopping Center. Ze moet voortmaken. Anders mist ze de laatste trein richting Mechelen. In Sint Guido, de dichtstbijzijnde metrohalte ligt het perron er verlaten bij. Op het signalisatiebord is welgeteld één rode stip te zien. Van een metrostel dat twaalf minuten geleden is vertrokken. Van inkomend verkeer geen spoor. Als ze een taxi overweegt en rechtsomkeert wil maken, merkt ze tot haar verbazing dat ze niet alleen is. De jonge allochtoon, zelfzeker en arrogant, staart haar aan alsof hij naar iets smerigs kijkt. Blijven of weglopen?

zoeken in:
2,5
Prooi kent een moeilijke start. Het boek komt relatief traag op gang, en recycleert heel wat uit vorige boeken. De getormenteerde vrouw, de gladde kerel, de brave huisvader, ze komen allemaal terug. Deleu, Mendonck en Bosmans zijn afwezig. Je krijgt nogal snel een déjà-vu gevoel. Deflo valt ook een beetje in clichés met zijn man-vrouw beeld dat nogal stereotiep terugkeert in verschillende boeken.

Halverwege slaat het boek enigszins om. Er komt een goed tempo in, de plot blijkt beter doordacht dan verwacht en er zitten enkele leuke verrassingen in.

Toch heb ik met heimwee teruggedacht aan Naakte Zielen, en passages als de scene waar Deleu op zijn eentje het huis van de slachtoffers bezoekt om te voelen hoe de dader het heeft beleefd. Dat soort diepgang en huiveringwekkende inleving, daar blijft dit boek toch een heel eind vanaf.

Vlotte tussendoor lectuur.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:29 uur

geplaatst: vandaag om 21:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.