menu

The Priest - Gerard O'Donovan (2010)

Alternatieve titel: Kruisiging

mijn stem
3,33 (6)
6 stemmen

Engels
Thriller

430 pagina's
Eerste druk: Sphere, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dublin wordt geplaagd door gruwelijke aanvallen op jonge meisjes. Voor elke aanval slaat de dader een kruisje en daarna laat hij zijn slachtoffer over aan de genade van God dat hem de bijnaam ‘de Priester’ oplevert. Als de dochter van een diplomaat wordt aangevallen en voor dood wordt achtergelaten, gebrandmerkt met een roodgloeiend crucifix, wordt rechercheur Mike Mulcahy op de zaak gezet. Mulcahy is een doorgewinterde politieman, maar deze gruwelijke daad gaat zelfs zijn ergste verbeelding te boven – en de Priester is gevaarlijker en ongrijpbaarder dan elke misdadiger waar hij ooit mee te maken heeft gehad: een engel des doods met een ziel die zwarter is dan de hel. Terwijl de media op hol slaan en de stad wordt overspoeld door paniek, moet Mulcahy de Priester tegenhouden voor hij zijn duivelse missie kan voltooien…

zoeken in:
3,0
Te lang en onevenwichtig boek. Sfeertekening goed. Plot 'over the top' en wordt dan aan het eind een wel spannende 'satire'. De hoofdpersoon wordt wel goed neergezet. Mogelijk dat ik een vervolg hoger zal waarderen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:17 uur

geplaatst: vandaag om 22:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.