menu

Indignez-Vous! - Stéphane Hessel (2010)

Alternatieve titel: Neem Het Niet!

mijn stem
3,50 (7)
7 stemmen

Frans
Ideeƫnliteratuur

30 pagina's
Eerste druk: Indigène, Montpellier (Frankrijk)

Stéphane Hessel schreef in 1948 mee aan de Universele verklaring van de rechten van de mens. Met dit pamflet wil hij zijn lezer aanzetten tot verontwaardiging. Dit is volgens hem de basis voor persoonlijk engagement en verzet tegen onrechtvaardigheden die vandaag de dag nog plaatsvinden. Hij haalt met name uit naar de macht van de banken, de aantasting van mensenrechten en de toestand in de Gazastrook.

zoeken in:
4,5
Prachtig die gloeiende verontwaardiging van een oude man die de waarden van onze samenleving teniet ziet gaan!

avatar van AGE-411
Het manifest van de 21ste eeuw?

4,0
inspirerend!

avatar van JJ_D
3,0
AGE-411 schreef:
Het manifest van de 21ste eeuw?


Overrated. Niet compleet genoeg, en vooral niet filosofisch uitgewerkt. Een soort bundeling van ideeën die je zelf al hebt gehad of had kunnen hebben, en vanuit die optiek naar een aanzet tot daden. Misschien wel de vraag bij uitstek - waarom ben ik het aan mezelf en aan de gemeenschap verplicht me sociaal te engageren als dat niet tot een toename van mijn eigen geluk leidt - zie ik hierin niet beantwoord. Wat dat betreft dus ook incompleet.

Nee, op basis van de hype had ik toch meer verwacht, gehoopt.
3*

Gast
geplaatst: vandaag om 15:39 uur

geplaatst: vandaag om 15:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.