menu

The Silver Chalice - Thomas B. Costain (1952)

Alternatieve titel: De Zilveren Beker

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch

533 pagina's
Eerste druk: Doubleday, New York (Verenigde Staten)

Kort na de dood van Jezus wordt een jonge man, Basil, geadopteerd door een rijke man. Hij verliest echter zijn fortuin als zijn vader sterft en zijn oom hem bezwendelt door te verklaren dat hij als slaaf gekocht is. Hij wordt vervolgens als slaaf verkocht. Als slaaf weet hij te overleven door te werken als artiest en zilversmid. Hij herwint zijn vrijheid, en wordt christen. Dan krijgt hij van Jozef van Arimatea de opdracht een zilveren omhulsel te maken voor de beker waaruit Jezus dronk tijdens het laatste avondmaal. Het omhulsel moet gedecoreerd worden met de gezichten van Jezus en de twaalf apostelen. Basil begint aan een reis door de landen rond de Middellandse zee om de mensen op te zoeken die hen goed gekend hebben.

zoeken in:
avatar van apocrief
4,0
In de oude vertaling van mijn boek heet de hoofdpersoon Basilius. Doet er niet toe. Dit is een mooi, gedetailleerd boek dat vlot leest. Zelfs de oude vertaling doet niet vermoeden, dat dit een vroege jaren 50 boek is.

avatar van apocrief
4,0
Ik heb pas geleden Napoleons Laatste Liefde van Costain gelezen . Een jaren 60 boek wat handelt over Napoleons tijd op St. Helena. Ik waardeer het wat minder als het boek hierboven, maar weder was het grondig gedocumenteerd zonder dat dit de leesvreugde verminderde.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:44 uur

geplaatst: vandaag om 14:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.