menu

Een Zomer zonder Slaap - Bram Dehouck (2011)

mijn stem
3,50 (15)
15 stemmen

Nederlands
Thriller

190 pagina's
Eerste druk: De Geus, Breda (Nederland)

Blaashoek is een vredig dorp, waar de seizoenen vloeiend in elkaar overgaan en de mensen in saamhorigheid bij elkaar wonen. Waaien doet het er wel, en daarom worden er grote windmolens geplaatst. De energie opwekkers worden verwelkomd met een groot feest, en aanvankelijk lijken ze ook alleen maar voordelen op te leveren. Tot slager Herman Bracke de slaap niet meer kan vatten door een geluid, een irritante brom die alleen hij hoort en die afkomstig is van de molens. Zijn slapeloosheid verergert en veroorzaakt een serie gebeurtenissen die bijna alle bewoners van Blaashoek kapotmaken. Achter het leven van alledag blijken heftige emoties schuil te gaan.

zoeken in:
avatar van liv2
Winnaar van de Gouden Strop 2012

4,0
Leuk, treurig en spannend. Je leest het in één keer uit!

avatar van Koerok
3,0
Vermakelijk, maar een spannende thriller zou ik dit niet willen noemen. Meer een klucht met fatale gebeurtenissen. Ik heb er herhaaldelijk smakelijk om moeten lachen. Toch heeft het uiteindelijk te weinig om het lijf voor mij. Een 3.0

avatar van Shaky
4,0
Hoe het leven in een slaperig dorpje onderhuids kan broeien bij niet alleen een enkeling, maar bij iedere bewoner. Zo ook in Blaashoek, waar de lokale bevolking het nieuws heeft gehaald met hun nieuwe windmolenpark. Of ze daar in Blaashoek zelf nu ook zo blij mee zijn, is nog maar de vraag. Het levert in ieder geval genoeg stof tot nadenken op voor de inwoners en juist dat nadenken zorgt ervoor dat men al hun opgebouwde spanningen, onzekerheden en vreemde gedachten niet langer de baas kunnen blijven. Blaashoek implodeert dan ook en er is geen houden meer aan.

Interessante karakters, mooie dorpsschets; je waant je midden in dit gehucht, goede ontwikkelingen en vooral een erg goed uitgewerkt verhaal. 4*.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:29 uur

geplaatst: vandaag om 14:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.