menu

Ysabella - Judith Visser (2008)

mijn stem
3,12 (4)
4 stemmen

Nederlands
Psychologisch

123 pagina's
Eerste druk: Ad Donker, Rotterdam (Nederland)

Jill Valens is een jonge schrijfster. Ze moet binnenkort het manuscript voor het Rotterdams Leescadeau 2008 af hebben. Op zich zal dat niet zo’n probleem zijn, wanneer ze niet door iets heel anders in beslag wordt genomen. Ze heeft namelijk wel degelijk een probleem. Ze had een vriend Helmut en die heeft haar zwanger gemaakt, terwijl ze dat eigenlijk niet wilde. Hij laat haar niet met rust, ook niet nadat ze de relatie heeft verbroken.. ’s Middags gaat ze lunchen met een vriendin. Ze vertelt dat ze het bijna niet voor elkaar krijgt om de novelle te schrijven.

zoeken in:
avatar van Arkan
4,0
Dit is gewoon weer een geweldig leuk boekje van Judith Visser.

In deze korte novelle maak je ook weer kennis met haar zo typische schrijfstijl, spannend en met een vleugje humor, en dit keer ook een kleine spirituele bijklank. Ook het verhaal op zich is gewoon fantastisch, je wordt mee genomen in het verhaal, zodat je alleen maar wil verder lezen.

De personages en de omgeving zijn ook hier weer zo mooi en goed beschreven, je ziet het gewoon voor je.

Kortom, een heerlijk, vlot leesbaar tussendoor verhaal, zeker een aanrader.

avatar van manonvandebron
3,5
Deze novelle diende als Rotterdams Leescadeau ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de Centrale Bibliotheek. Daarom speelt het verhaal zich volledig af in en rond dit imposante, trapvormige gebouw. Het is deels bedoeld om jongeren tot lezen aan te zetten. Voor een bibliotheek lijkt het er wel druk en lawaaierig; met een stalker, luidruchtige ruzies en boeken die omvergeworpen worden.

Ook qua tijd is er een beperking. De heldin zit tot driemaal toe met een strikte deadline: als schrijfster, als zwangere vrouw die abortus overweegt en bij de opdracht die ze moet vervullen in de bib. Tijdens het vertellen onthult ze een en ander over haar recente verleden en over een gebeurtenis van eeuwen geleden. Johannes en Ysabella Sluter hebben niet echt bestaan.

De stijl situeert zich ergens tussen het magisch realisme van Hubert Lampo en de kolder van Willy Vandersteen. De ontknoping is een beetje melig, maar het is een origineel en vlot lezend tussendoortje.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:25 uur

geplaatst: vandaag om 21:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.