menu

Maggie: The First Lady - Brenda Maddox (2003)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Biografie

304 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wie is Margaret Thatcher? Haar invloed op de politiek is goed gedocumenteerd, niet in het minst door Thatcher zelf. Dit boek brengt het persoonlijke verhaal van de vrouw die beschreven werd als "de meest uitgesproken Engelse vrouw sinds Elizabeth I". Brenda Maddox pluist het leven uit van de kruideniersdochter die de meest spraakmakende conservatieve premier van het Verenigd Koninkrijk in de twintigste eeuw werd.

zoeken in:
avatar van Pieter
3,5
Zeer degelijke biografie over de Ijzeren Dame. Als anglofiel kun je gewoon niet rond deze dame heen. Daarom is ook Brenda Maddox' biografie ook een aanrader voor een eerste kennismaking met het Thatcher-fenomeen. De biografie duikt vooral in haar persoonlijk leven en legt minder de aandacht op haar politieke evenementen (zo krijgt de Falkland-oorlog amper 10 paginaatjes aandacht).

Gast
geplaatst: vandaag om 22:03 uur

geplaatst: vandaag om 22:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.