menu

The Queen and I - Sue Townsend (1992)

Alternatieve titel: De Koningin en Ik

mijn stem
4,00 (6)
6 stemmen

Engels
Humoristisch

239 pagina's
Eerste druk: Methuen, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Nadat de Britse verkiezingen onverwacht gewonnen zijn door de Revolutionaire Partij, onder leiding van Jack Barker, wordt het koningschap afgeschaft. Het is de eerste maatregel van de nieuwe regering en daarbij worden de bezittingen van de Royal Family geconfisqueerd. De leden van de koninklijke familie moeten Buckingham Palace en andere paleizen verlaten en gaan wonen in kleine huizen in een sombere arbeidersbuurt van Londen. Ze gaan wonen in Hellebore Close, maar doordat er letters zijn weggevallen leest de straat nu als Hell Close. Gewend aan luxe en vele bedienden kost het hen de nodige moeite zich aan hun veranderde omstandigheden aan te passen, maar de Queen blijkt sterk te zijn.

zoeken in:
4,0
Een leuk gegeven en goed uitgewerkt. Met name "the Queen" wordt levensecht geportretteerd en je krijgt medelijden met haar opgeslokt in het voor haar ongekende systeem van op zwart zaad zitten en een uitkering zien te krijgen bij DHSS, formulieren trachten goed in te vullen, maar deze teruggestuurd krijgen wegens onjuiste of onvolledige gegevens, geld moeten lenen ter overbrugging etc. etc. Over Prince Phillip, Charles en Diana worden ook leuke stukjes geschreven. Alleen het einde van het boek krijgt weinig zinnen en had beter uitgewerkt kunnen worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:30 uur

geplaatst: vandaag om 01:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.