menu

The Vault - Ruth Rendell (2011)

Alternatieve titel: De Grafkelder

mijn stem
1,75 (2)
2 stemmen

Engels
Detective

272 pagina's
Eerste druk: Hutchinson, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het onmogelijke is gebeurd. Hoofdinspecteur Reg Wexford is met pensioen. Hij en zijn vrouw verdelen nu hun tijd tussen Kingsmarkham en een koetshuis in Hampstead dat toebehoort aan hun dochter Sheila. Ondanks alle voordelen van een meer ontspannen leven, mist Wexford de wet. Maar een toevallige ontmoeting in Onden, met iemand die hij kort gekend heeft als jonge politie-agent, verandert alles. Tom Ede is nu hoofdinspecteur, en hij is erg begerig Wexford te rekruteren als adviseur bij een moeilijke zaak. De lichamen van een man en vrouw zijn gevonden in het kolenhok van een aantrekkelijk huis in St. Johns Wood. Geen van hen draagt een id. Maar het jasje van de man bevat een streng parels, een diamanten en een saffieren halsketting, en nog andere juwelen ter waarde van zo'n 40.000 pond. Wexford is geïntrigeerd en opgewonden door de uitdaging, totdat zijn nieuwe onderzoekersrol hem in ernstig fysiek gevaar brengt...

zoeken in:
1,5
Teleurstellend het vervolg op Streling voor het oog. Er wordt nog een vierde lijk gevonden van een jonge vrouw, hoe is die in de put terecht gekomen? Aan het slot weet je het, alleen vind ik het allemaal nogal vergezocht. Ook wordt Wexford's volwassen dochter Sylvie, op wie een aanslag wordt gepleegd, het verhaal ingesleept.Voor mijn gevoel totaal overbodig. Haar beste boeken schreef Rendell vanaf midden jaren 70 tot pakweg het jaar 2000. Daarna werd het minder.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:24 uur

geplaatst: vandaag om 16:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.