menu

Conserve - Willem Frederik Hermans (1947)

mijn stem
3,05 (10)
10 stemmen

Nederlands
Sociaal

239 pagina's
Eerste druk: W.L. Salm & Co., Amsterdam (Nederland)

De twee dochters van een rijke Mormoon, Isabel en Onitah, zijn verliefd op hun halfbroer Jerobeam. Onitah, de meest ingewikkelde van de twee, blijft onbevredigd en wordt waarschijnlijk daardoor waanzinnig. Zij meent, dat de religie van de Egyptenaren de enige ware is geweest. De Farao's trouwden immers met hun zusters. Isabel gaat bij Jerobeam wonen. Een uit Midden-Amerika afkomstige half-indiaan Ferdinand, die het langs allerlei avontuurlijke wegen tot zenuwarts brengt, verschijnt in Salt Lake City en wordt verliefd op Onitah. Haar broer en zuster, die haar liever kwijt willen, geven haar aan Ferdinand mee.

zoeken in:
avatar van thomzi50
Dit is merkwaardig: ik kwam hier gewoon niet doorheen. Dat overkomt me eigenlijk nooit. Daarnaast ben ik een groot W.F.H.-liefhebber, zijn Nooit Meer Slapen behoort zelfs tot mijn favoriete romans aller tijden. Maar dit boek lijkt geenszins geschreven door de man van dat boek; geen humor, geen scherpe observaties en een volslagen belachelijke, warrige plot. Een merkwaardig zwakke warmdraaier. Volgens mij liggen de Klondyke-romans me dan nog beter.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:19 uur

geplaatst: vandaag om 20:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.