menu

Burning Bright - John Steinbeck (1950)

Alternatieve titels: De Felle Gloed | Burning Bright: A Play in Story Form

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Engels
Psychologisch

93 pagina's
Eerste druk: The Viking Press, New York (Verenigde Staten)

Een "play-novelette," verdeeld in aktes en niet in hoofdstukken. Een hopeloos verlangen kwelt Joe Paul; het verlangen naar een zoon. Hij weet niet dat hij die zijn jonge vrouw Mordeen nooit zal kunnen schenken. Mordeen die zielsveel van hem houdt, wil niets liever dan hem een kind geven, maar zij weet dat Joe Paul haar niet kan bevruchten. Door haar liefde gedreven, omdat zij zijn verdriet om het gemis van een kind, niet langer kan aanzien, vraagt ze een andere man de zoon, die Joe Paul van haar wil hebben. Het werk is geschikt als theaterstuk, schrijft Steinbeck in het voorwoord.

zoeken in:
avatar van LuukRamaker
3,5
Een leuk tussendoortje, dat door de auteur zelf is omschreven als een play-novelette. Er zal vast aandacht besteed zijn aan de specifieke vorm en stijl van dit boekje, maar eigenlijk getuigt op het eerste oog alleen de opdeling in akten van een link met het toneel en leest het gewoon weg als ieder ander willekeurig schrijfsel van de hand van de grootmeester. Het zijn eigenlijk niet meer dan vier karakters die ten tonele verschijnen, welke, in afwachting van een vijfde, ietwat in de clinch komen te liggen en daar ieder op hun eigen Steinbeckiaanse manier mee dealen. Hierbij treden van eenieder de gevoelens en ideeën op de voorgrond en kan voor elk van hen begrip worden opgebracht. Gewoon standaard Steinbeck, oftewel: meer dan degelijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:17 uur

geplaatst: vandaag om 12:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.