menu

Saartje Tadema - Thea Beckman (1996)

mijn stem
3,45 (37)
37 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Historisch

191 pagina's
Eerste druk: Lemniscaat, Rotterdam (Nederland)

1712. De zevenjarige Saartje Tadema moet naar het Amsterdamse Burgerweeshuis. Ze is slim en houdt van leren, maar daar is in het weeshuis weinig tijd en ruimte voor. Saartje probeert toch steeds haar grenzen weer te verleggen, maar daar zit de leiding van het weeshuis niet op te wachten.

zoeken in:
avatar van ~hanneke~~
5,0
Mijn absolute lievelingsboek als kind! Zo vaak herlezen. Verhaal zit goed in elkaar en leest heerlijk weg, daarnaast krijg je een mooi beeld van het Amsterdam in de 18e eeuw

avatar van Bassievrucht
2,5
Heb vroeger alle boeken van Thea Beckman verslonden maar deze vond ik niet zo boeiend. Wat me opvalt is dat meisjes Saartje Tadema erg goed vinden en de jongens niet. Wellicht met inlevingsvermogen te maken.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:23 uur

geplaatst: vandaag om 23:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.