menu

No sin Mi Barba - Carles Suñé (2015)

Alternatieve titels: Not without My Beard | This Bearded Life

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Autobiografisch

160 pagina's
Eerste druk: Lunwerg, Barcelona (Spanje)

Baard of geen baard? Dit lijkt een triviale vraag, maar hij onthult een fundamenteel inzicht in de mannelijke geest. Mannen dragen al baarden sinds de vroegste beschavingen en met het verstrijken der tijd zijn het steeds meer kenmerkende mannelijke gelaatstrekken geworden die er goed uitzien, gravitas toevoegen en wijzen op een zekere klasse. Vandaag de dag is de baard een onbetwistbaar modeaccessoire geworden, dat essentieel is voor alle goed geklede, stijlvolle mannen. Een baard is zoveel meer dan slechts gezichtsbeharing: het is een houding, een levensstijlkeuze, en een opzettelijke en goed bedoelde mannelijkheid.

zoeken in:
avatar van PeterW
3,0
PeterW (crew)
Aardig boekje over het hebben en onderhouden van een baard. De auteur gaat in op de geschiedenis van het struikgewas en de mode ervan door de eeuwen heen, het uiterlijk en het verzorgen ervan. Er komt best nog wat kijken bij een goed verzorgde baard, en ik kan het weten.

avatar van eRCee
Aangezien baardgroei automatisch optreedt zou ik een van de statements uit de plotomschrijving willen omdraaien: mannen scheren hun baard al af sinds de vroegste beschavingen. De rest van de plot is sowieso onzin. ?

avatar van PeterW
3,0
PeterW (crew)
Nee, dat is het niet.

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Austin Facial Hair Club — Members - austinfacialhairclub.com

Ik krijg uit eigen ervaring wel de indruk dat baarddragers over het algemeen humoristischer, creatiever en artistieker kunnen zijn, over een positief vooroordeel gesproken , maar die haren in de soep en de boter ... ...

avatar van PeterW
3,0
PeterW (crew)
Sol1 schreef:
maar die haren in de soep en de boter ... ...

Daar heb ik echt geen last van.


Gast
geplaatst: vandaag om 15:53 uur

geplaatst: vandaag om 15:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.