menu

The Arabs: A History - Eugene Rogan (2009)

Alternatieve titel: De Arabieren

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Engels
Ideeƫnliteratuur / Historisch

553 pagina's
Eerste druk: Basic Books, New York (Verenigde Staten)

Deze veelomvattende geschiedenis van de Arabieren is gebaseerd op geschriften en ooggetuigenverslagen van mensen die de tumultueuze fases van de Arabische geschiedenis zelf beleefd hebben. Rogan laat heel verschillende mensen aan het woord: politici, intellectuelen, dichters, beroemdheden, schurken en gewone mannen en vrouwen. De geschiedenis begint bij de Ottomaanse veroveringen van de Arabische gebieden in de zestiende eeuw, en volgt de lotgevallen van de Arabieren tot in het tijdperk van het Europese imperialisme en de periode van rivaliteit tussen de grootmachten tijdens de Koude Oorlog. Het verhaal strekt zich uit over een omvangrijk geografisch gebied, van Noord-Afrika tot diep in het Midden-Oosten, en brengt de evolutie van de Arabische identiteit van ottomanisme, arabisme en islamisme in kaart.

zoeken in:
4,5
Een prachtig boek over de Arabische gechiedenis gaande van het begin van het Ottomaanse Rijk tot vandaag (er is net een nieuwe nederlandstalige druk uit met een extra nawoord over de Arabische revoluties die momenteel aan de gang zijn).
Rogan gebruikt veel Arabische bronnen en laat ons zo voor een keer niet vanuit Europees standpunt naar hun geschiedenis kijken.
Een dikke aanrader.
4,5*

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Tjeu schreef:
Rogan gebruikt veel Arabische bronnen en laat ons zo voor een keer niet vanuit Europees standpunt naar hun geschiedenis kijken. Een dikke aanrader. 4,5*


Waarmee Eugene Rogan hetzelfde systeem volgt als:
Les Croisades Vues par les Arabes - Amin Maalouf (1983)

Gast
geplaatst: vandaag om 11:15 uur

geplaatst: vandaag om 11:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.