menu

In Mijn Dromen - Simone van der Vlugt (2011)

mijn stem
3,28 (18)
18 stemmen

Nederlands
Thriller

280 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

Rosalie heeft een kapperszaak in de Pijp in Amsterdam en is getrouwd met de zakelijke en ordelijke Jeroen. Een vakantie naar Marrakech zou hun relatie weer passie moeten geven maar de reis eindigt in een nachtmerrie. Jeroen wil geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin Jeroen alleen terugkeert stort neer. Terug in Amsterdam beseft Rosalie dat ze haar voorspellende dromen niet langer kan negeren. Haar besluit om de politie in te lichten over haar vermoeden dat het vliegtuigongeluk geen ongeluk was, maakt haar echter alleen maar wanhopiger, want men neemt haar niet serieus. Intussen probeert ze met behulp van haar vrienden en collega's de draad van het leven weer op te pakken, maar haar voorspellende dromen vergemakkelijken haar situatie niet. Als ze een droom krijgt over een terroristische aanslag die zal plaatsvinden tijdens een drukbezocht evenement in Amsterdam beseft ze dat de tijd begint te dringen. Ze heeft waardevolle informatie om die aanslag te voorkomen en ze zal in actie moeten komen.

zoeken in:
3,5
Erg spannend boek, het enige wat ik miste was een spannend eindplot, maar ga zeker meer boeken van haar lezen.

avatar van psyche
3,0
psyche (crew)
Vlot geschreven roman. Ik vind het een pluspunt dat het thema voorspellende dromen van meerdere kanten belicht wordt ... waar of niet waar. De hoofdpersoon gedraagt zich af en toe wel wat tegen het randje van geestelijke gezondheid aan als ze details uit haar dromen gaat checken. Details van gebeurtenissen die nog staan te gebeuren wel te verstaan. Met als gevolg de waarschijnlijk onbedoeld grappige wending in het verhaal: Rosalie zelf wordt verdacht van het beramen van terreuraanslagen.
Ik geef de voorkeur aan het historische werk van van der Vlugt maar dit is een ontspannend tussendoortje.
3*

Gast
geplaatst: vandaag om 07:55 uur

geplaatst: vandaag om 07:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.