menu

Der Schüler Gerber Hat Absolviert - Friedrich Torberg (1930)

Alternatieve titels: Gerber | Der Schüler Gerber

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Duits
Sociaal / Psychologisch

332 pagina's
Eerste druk: Paul Zsolnay, Wenen (Oostenrijk)

Kurt Gerber gaat het laatste jaar van zijn middelbare school in, het examenjaar. Scholieren zoals Kurt Gerber - intelligent, rebels en „rijper“ dan hun klasgenoten – zijn een doorn in het oog van Professor Kupfer. Zo het is verklaarbaar dat deze tijdens de vakantie, die hij toevallig op dezelfde plek doorbrengt als Kurt Gerber en zijn ouders, tegen Kurts vader de dreiging uitspreekt, dat hij die Kurt Gerber ook nog wel zou breken en discipline bijbrengen. Hoewel zijn vader hem waarschuwt en aandringt Kupfer te ontlopen, kan Kurt niet anders dan Kupfer's school bezoeken. Er ontwikkelt zich een machtsstrijd tussen Kurt en Kupfer nadat deze slechte cijfers uitdeelt; een strijd die tragisch afloopt.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Friedrich Toberg Gerber - Alles over boeken en schrijvers - allesoverboekenenschrijvers.nl
Op 20 oktober 2022 verschijnt bij uitgeverij Van Maaskant Haun de Nederlandse vertaling van de roman Der Schüler Gerber, geschreven door Oostenrijkse schrijver Friedrich Torberg.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:14 uur

geplaatst: vandaag om 00:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.