menu

Edith's Diary - Patricia Highsmith (1977)

Alternatieve titel: Edith's Dagboek

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Psychologisch

320 pagina's
Eerste druk: Heinemann, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer een zelfbewuste, intelligente vrouw door haar man verlaten wordt, en zij met zijn bedlegerige oom en hun apathische, zonderlinge zoon achterblijft, begint de werkelijkheid voor haar zijn zin te verliezen. Ze schrijft in haar dagboek steeds vaker fantasieën over haar zoon, die daarin van zijn huwelijk en carrière een groot succes maakt. Deze gefingeerde gebeurtenissen worden haar enige houvast, waardoor zij het contact met de werkelijkheid hoe langer hoe meer verliest en ten slotte op de grens van waanzin belandt.

zoeken in:
4,0
Een optimistische schrijfster is Patricia Highsmith in geen van haar boeken, maar Edith’s diary spant qua treurigheid de kroon. Edith, een veel te lieve vrouw wordt verlaten door haar man Brett, die voor een jongere vrouw kiest. Een oom van haar man, die dement is blijft zij verzorgen, in plaats van de man in een verzorgingshuis te plaatsen en de rekening naar haar ex-man te sturen, En dan is haar zoon Cliffie er ook nog, een doorlopende bron van zorg. Wanneer ik begin te lezen in Highsmith’s boeken, dan stop ik niet eerder voordat ik weet hoe het afloopt. Dit boek spookte mij nog dagenlang door het hoofd. Een triest verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:35 uur

geplaatst: vandaag om 13:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.