menu

Zwemmen in de Nacht - Wim Brands (1995)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Sociaal

64 pagina's
Eerste druk: L.J. van Veen, Amsterdam (Nederland)

De gedichten van Wim Brands zijn gestript van elke vorm van "poëtische" moeilijkdoenerij, maar vervallen ook nooit tot platheid. Tussen de in spreektaal opgestelde gedichten staat ook een afdeling met een gedicht over en een dagboeknotitie van de kunstenaar Joseph Cornell, maar er zijn ook gedichten die over onderwerpen als nachtzwemmen of het rinkelen van allerhande voorwerpen gaan.

zoeken in:
avatar van slowgaze
3,5
Leuke bundel van Brands. Erg speels en schijnbaar willekeurig en achteloos wordt er binnenrijm toegepast, dat is al leuk. Verder zijn de gedichten ook zeker in orde: ze zijn zeker niet heel duidelijk of normaal, soms zijn ze wat schijnbaar surrealistisch, maar de taal is wel doodnormaal. Brands noemt o.a. Amerikanen als William Carlos Williams en Robert Lax als invloed en dat is te merken aan de vrij minimalistisch maar anekdote-achtige gedichten. Toch mist de bundel uiteindelijk een bepaald gewicht: het is leuk, het is speels, het is mooi, maar ik mis wat. Wat precies? Je ne sais pas.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:42 uur

geplaatst: vandaag om 01:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.