menu

The Secrets of Jin-Shei - Alma Alexander (2004)

Alternatieve titel: Jin-Shei

mijn stem
geen stemmen

Engels
Fantasy

528 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Jin-shei: een groep vrouwen die een eed hebben afgelegd aan elkaar waardoor zij voor het leven verbonden zijn in een geheime zusterschap. Jin-shei-vrouwen hebben een eigen taal die van generatie op generatie doorgegeven wordt, zodat de onderlinge verhalen geheim kunnen blijven voor mannen en buitenstaanders. Jin-shei is verboden voor mannen en overstijgt elke sociale klasse. Een gunst gevraagd in naam van jin-shei dient altijd gehonoreerd te worden. Jin-shei is het verhaal van een onvergetelijke groep vrouwen die voor eeuwig verbonden zullen zijn door hun beloftes aan elkaar. De spil van de zusterschap is Tai. Zij is de dochter van een van de hoofdnaaisters van prinses Antian, die voorbestemd is om de troon te bestijgen. De prachtige borduursels die Tai maakt vallen zeer in de smaak bij de prinses, en tussen de twee meisjes ontstaat een hechte vriendschap. Deze wordt bezegeld met het verbond van jin-shei. Tot hun jin-shei-groep treden onder anderen ook een heler, een bedelares, een wijze en een krijger toe, en de vrouwen beloven elkaar trouw tot het einde. Eén van hen zal regeren als de Drakenkeizerin, met haar jin-shei-zusters aan haar zijde. Het zal moeten blijken of de band van jin-shei sterk genoeg is om dit lot te delen.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
De oorspronkelijke eerste Engelse editie is verschenen onder het pseudoniem Alma Alexander.

De beide Nederlandse vertalingen uit 2004, eerst via De Boekerij uit Amsterdam en vervolgens via Areopagus uit Vianen, zijn verschenen onder de echte naam van de schrijfster: Alma Hromić.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:29 uur

geplaatst: vandaag om 14:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.