menu

The Turning Point - Klaus Mann (1942)

Alternatieve titels: Het Keerpunt | Der Wendepunkt. Ein Lebensbericht | Privé-Domein Nr. 87

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Engels
Autobiografisch

400 pagina's
Eerste druk: L.B. Fischer, New York (Verenigde Staten)

Klaus Mann, de oudste zoon van Thomas Mann, boekte op jeugdige leeftijd al succes met diverse romans en novellen, terwijl hij met zijn zuster Erika ook als satirisch en polemisch cabaretier wereldroem oogstte. Nadat Hitler aan de macht kwam emigreerde hij en woonde achtereenvolgens in Amsterdam, Parijs, Zuid-Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Amerika. Hij richtte het emigrantentijdschrift 'Die Sammlung' op en werd een van de meest stimulerende figuren onder de emigranten. Hij polemiseerde onophoudelijk tegen het fascisme en tijdens de Tweede Wereldoorlog streed hij mee aan de zijde van de geallieerden.Het keerpunt vormt de neerslag van een uitermate bewogen en strijdbaar leven, vol dynamiek, hoop, teleurstelling en desillusie. Als geen andere autobiografie geeft het een beeld van de jaren dertig en veertig van het tijdperk van het fascisme, van het emigrantenbestaan en van de soms in de mist strandende weg terug na 1945.

zoeken in:
Een punt van irritatie.
Hoe komt het toch dat in vertalingen van zoveel goede boeken Franse citaten niet worden vertaald en de meest simpele Engelse citaten wel.
Is de vertaler het Frans niet machtig , natuurlijk niet eerder een vorm van arrogantie maar waarom dan wel zoiets simpels als "that damned loneliness" vertalen?

Gast
geplaatst: vandaag om 15:27 uur

geplaatst: vandaag om 15:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.