menu

Charlotte's Web - E.B. White (1952)

mijn stem
3,50 (5)
5 stemmen

Engels
Jeugdboek
Avontuur

192 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

Dit verhaal gaat over het meisje Veerle, dat de dieren kan verstaan. Zij is dol op een biggetje dat Wilbur heet. Wilburs beste vriendin is Charlotte A. Cavatica, een beeldschone grote grijze spin, die bij hem in de schuur woont. Ze hebben een heerlijk leven, samen met de andere dieren op de boerderij. Als Wilbur in gevaar is, bedenkt Charlotte een heel slim plan dat ze met de hulp van de rat Tommel ten uitvoer brengt. Zou het hun lukken zijn leven te redden?

zoeken in:
avatar van Mug
3,5
Mug
In Amerika heeft Charlotte's Web dezelfde status als hier in Nederland bijv. Pluk van de Petteflet. Een jeugdboek dat niet weg te denken is uit het klaslokaal of voorleesmomentje voor het slapen gaan. Het zal wel iets 'cultureels' zijn, want ik was nogal verbaasd over het feit dat de broer van Veerle met z'n geweer naar school ging....

70 jaar na dato is het boek zeker nog te lezen. Ook al is Wilbur een varken(tje) dat iets te simplistisch is.

Qua thematiek is het universeel. De cyclus van het leven. Menig kindertraantje zal gelaten zijn en dat is dan ook dé kracht van het boek. White houdt het klein en dat is prijzenswaardig.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:31 uur

geplaatst: vandaag om 11:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.