menu

The Price of Salt - Claire Morgan (1952)

Alternatieve titel: Carol

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Engels
Romantiek / Autobiografische Roman

288 pagina's
Eerste druk: Coward-McCann, New York (Verenigde Staten)

New York, jaren vijftig. De negentienjarige Therese werkt als verkoopster in een warenhuis. Op een dag vangt ze een glimp op van de elegante Carol die op zoek is naar een cadeautje voor haar dochter. Therese is totaal niet voorbereid op de gevoelens van liefde die haar overvallen. De twee vrouwen krijgen een relatie, maar uiteindelijk keert Therese toch terug naar haar echtgenoot als hij haar de voogdij van haar dochter dreigt af te nemen. Jaren later ontmoeten de vrouwen elkaar weer, en blijken hun liefdesgevoelens nog niet verdwenen...

zoeken in:
avatar van liv2
Patricia Highsmith gaf dit boek uit onder het pseudoniem Claire Morgan uit bij een kleine uitgeverij omdat haar eerste uitgever het boek niet zag zitten vanwege het lesbische gegeven. Het boek is gebaseerd op Highsmiths ontmoeting met een verkoopster in een warenhuis.

Film vanaf 17 december in de zalen.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:43 uur

geplaatst: vandaag om 07:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.