menu

Alibi - Pieter Aspe (2006)

Alternatieve titel: Meesters in Misdaad (Pieter Van In) 19

mijn stem
3,70 (10)
10 stemmen

Nederlands
Thriller

289 pagina's
Eerste druk: Manteau, Antwerpen (België)

In Brugge wordt met man en macht gewerkt aan de opnames van een nieuwe politieserie. Alle drukte op de set krijgt plots een realistisch tintje als de wagen van de hoofdrolspeler in vlammen opgaat. In de auto wordt een lijk gevonden dat met handboeien aan het stuur werd vastgeketend. Het spoor dat Van In volgt leidt naar Antwerpen, waar hij samen met Versavel en Hannelore op zoek gaat naar de identiteit van het slachtoffer en de dader.

zoeken in:
5,0
vos
geniaal boek, prachtig uitgewerkte personages
schitterend plot
echt een pageturner
pieter doet het hem weer!

avatar van kjellee
4,0
Mooie boek, het enige wat me stoort bij de boeken van Aspe is het zinnetje : Van In steekt een sigaret op.. Het staat waarschijnlijk honderd keer in het boek.

2,0
Ik dacht dat de boeken van Aspe met de tijd zouden beter worden, maar overtuigend is het allemaal niet.

Ideale literatuur als je in een volle trein geen kans hebt je te verdiepen in een boek. Verwacht echter geen wereldliteratuur. Vond er echt niet veel in zitten.

De pers mag ook wel eens voor de spiegel gaan staan. Ik begrijp niet waarom Aspe zoveel lof heeft geoogst als schrijver.

avatar van Dr Channard
3,0
Zoals alle Aspeboeken eigenlijk een best vergeetbaar verhaaltje, maar misschien net iets beter dan Erewoord door de verandering van omgeving (niet meer Brugge, maar Antwerpen). Ik heb geen idee meer wat de climax was, ookal heb ik het boek een paar dagen geleden uitgelezen. Ik vond het eerst wel een leuke opzet; een moord in de wereld van acteurs en regisseurs. Maar vond de conclusie iets te snel en over de top.

Magere 3* omdat Aspe gewoon een schrijver is die enorm makkelijk schrijft waardoor je als lezer vlot en met plezier het mager verhaaltje kan lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:43 uur

geplaatst: vandaag om 20:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.