menu

De Groene Overmacht. Tuinieren op de Zware Zeeklei - Maarten 't Hart (2005)

mijn stem
3,25 (4)
4 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

111 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

De groene overmacht is een soms aangrijpend, maar vaker hilarisch verslag van Maarten 't Harts pogingen om eetbare gewassen te kweken op de zware zeeklei rondom zijn huis. Aanvankelijk legde hij zich toe op de teelt van bijzondere groenten, maar later stelde hij zich bescheidener doelen: de teelt van gangbare groenten. Dit bleek, op de klei, al een loodzware opgave. De hegemonie over elke vierkante meter grond diende hij voortdurend te betwisten met de onophoudelijk oprukkende brandnetels, vlieren, bramen en de alles overwoekerende haagwindes. De vogels stelen zijn bessen en verorberen zijn appels. De slakken decimeren zijn Chinese kolen en slaplanten, terwijl onder de grond de veenmollen de wortels van zijn jonge aanplant vernietigen. Hij delft derhalve voortdurend het onderspit, maar gaat desondanks blij en manmoedig verder.

zoeken in:
avatar van Pecore
4,0
't Hart op zijn best. Vinnig en frivool schrijft hij over zijn belevenissen in de tuin. Z'n autobiografische stukjes bevallen me altijd net wat beter dan z'n romans. Dit boekje is daar weer een bevestiging van.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:51 uur

geplaatst: vandaag om 09:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.