menu

Brokenclaw - John Gardner (1990)

Alternatieve titel: 007 tegen de Chinese Onderwereld

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Engels
Spionage

304 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De mooie zomerse kust van Californië, en eindelijk vakantie, hoopt James Bond. Maar die illusie wordt wreed verstoord wanneer hij naar San Francisco wordt ontboden. Hij moet de strijd aanbinden met Fu Chu Lee, zowel in de onderwereld als bij de geheime diensten bekend als Brokenclaw. Half Chinees, half Zwartvoetindiaan, een meter achtennegentig lang, sterk als een beer en het kwaad in eigen persoon, dat is Brokenclaw Lee. De machtigste en gevaarlijkste gangster van San Francisco, heer en meester over de drugshandel, de prostitutie en de gokhuizen, ook dat is Brokenclaw Lee.

zoeken in:
avatar van Boek Pegasus
2,5
John Gardner heeft de Bond-boeken verder gezet. Sommige verhalen zijn wel de moeite van hem, maar er zijn ook doorsnee verhalen zoals dit. Niet slecht, maar Gardner schrijft nogal commercieel. Hij maakt het zich soms nogal gemakkelijk om te schrijven rond een naam die iedereen al kent (007).

avatar van thunderball
3,0
Doorsnee James Bond werkje van Gardner, maar WEL met een gevaarlijke, geduchte tegenstander: een Chinees/Indiaanse boomlange schurk.

Er zit op een gegeven moment een hoofdstuk in over een huis, wat in elkaar schuift of iets dergelijks, ik weet nog wel dat ik er -het boek in het Engels lezend- geen hout van begreep.

Uiteindelijk volgt Bond de schurk naar Amerika, waar deze zich verschuilt in het reservaat van zijn Indianenstam, waar ook de eindconfrontatie zal plaats vinden, wat toch nog een redelijk origineel slot van het boek geeft.

Een zesje, ofwel 3 sterren.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:08 uur

geplaatst: vandaag om 19:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.