menu

You're Next - Gregg Hurwitz (2010)

Alternatieve titel: Jij Bent de Volgende

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

448 pagina's
Eerste druk: Sphere, Londen (Verenigd Koninkrijk)

"Ik ken jou, is het niet?" Deze zes woorden brengen Mike Wingate en zijn familie in levensgevaar. Mike herkent de verminkte vreemdeling die hem op een feestje benadert niet, maar de vreemdeling weet wel alles over Mike. Wat heeft Mike gedaan? Hebben ze misschien de verkeerde te pakken? De bedreigingen worden in de nacht zelfs aanvallen en Mike, met zijn vrouw en dochter, merkt dat ze nergens veilig zijn en zeker niet in hun eigen huis. Hij weet niet met wie hij te maken heeft en hij weet niet wat ze willen. Maar er is geen tijd om dit uit te vogelen; zijn vijanden hebben al eens gemoord en Mike is de volgende.

zoeken in:
Deze nog wat onbekende auteur krijgt lovende woorden van diverse grote schrijvers als Lee Child, James Patterson en Dennis Lehane. Vandaag maar eens beginnen in dit boek dat vandaag opnieuw is uitgebracht in Nederland.

Het boek begint in ieder geval al goed met een fijn citaat van de band Glasvegas en een aangrijpende proloog over een jongen die wordt achtergelaten.

avatar van Abubakari
3,5
Er zijn van die dingen die in elke thriller terug lijken te komen. Vooral in het slot, waarin de finale confrontatie tussen goed en kwaad plaats vindt, zijn bepaalde ingrediënten vrijwel altijd aanwezig. En dat is ook in deze thriller het geval.Deze thriller vond ik echter toch wel net wat meer dan de doorsnee thriller. De originaliteitsprijs zal ie niet winnen, de uitwerking is echter wel prima.

Het gaat hier om een man die opeens het doelwit is van een stel slechteriken en zelf geen idee heeft waarom. Op de vlucht is het doorlopend de vraag wie hij wel en wie hij niet kan vertrouwen.

Minpunt vond ik de wel erg vroegwijze achtjarige dochter. Ik heb zelf twee 8 jarige dochters gehad, ik vond "de dochter" op bepaalde momenten alles behalve reageren als een achtjarige. Ze was daarmee het meest ongeloofwaardige persoon in het boek.

Een degelijke thriller die de middelmaat zeker ontstijgt. Ik heb mij er prima mee vermaakt, ik ben er in twee dagen doorheen geraced. Een pageturner die ik telkens als ik tijd had oppakte om te kijken hoe het verder ging en wat er nu eigenlijk loos was cq waarom de hoofdpersoon opgejaagd wild was geworden. Ik vond de reden dat hij opgejaagd werd wel aardig gevonden, niet iets wat je aan ziet komen.

Recensie op Nu.nl ****

Gast
geplaatst: vandaag om 18:16 uur

geplaatst: vandaag om 18:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.